"Cami"

Fransa’da Saldırgan Aracıyla Camiye Daldı

Fransa'da Lille yakınlarındaki Mons-en-Baroeu’da, yatsı namazı sonrasında bir saldırgan aracıyla camiye daldı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

16 Ağustos 2018 admin

Fransa’nın kuzeyinde bulunan Lille kenti yakınlarındaki Mons-en-Baroeu’da yatsı namazı sonrası bir saldırgan aracını camiye sürdü. Araç caminin giriş kapısına çarparak içeri daldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı ancak camide maddi hasar meydana geldi. Camiden yapılan duyuruda, olayın yatsı namazından çıkan cemaatin dağılmasından hemen sonra gerçekleştiğine dikkat çekildi. “Olay 10 dakika önce olsaydı büyük bir katliam yaşanırdı.” İfadeleri kullanıldı. 

“Psikolojik Sorunları Var”

Lille Valiliği’nden yapılan açıklamada ise saat 23:45 sularında bir kişinin isteyerek aracını Al Wifaq camisine sürerek dış kapıyı kırıp içeri girdiği kaydedildi. Saldırı sonrası polis, güvenlik kameralarından kimliği tespit edilen şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Polis, 32 yaşında olduğu kaydedilen saldırganın kökeni ve saldırıdaki amacı ile ilgili bilgi vermezken, olayın bir terör saldırısı olmadığını ırkçı bir motif de taşımadığını duyurdu. Fransız medyasında yer alan haberlerde ise kanında ufak miktarda esrar tespit edilen şüphelinin psikolojik sorunları bulunduğu ve tedavi altına alınacağı kaydedildi.

2017’de 447 İslamofobik Saldırı Gerçekleştirildi

Fransa’da İslamofobi İle Mücadele Derneği (CCIF), 2017 yılında Müslümanları hedef alan ırkçı eylemlerle ilgili raporunu Nisan ayında yayınlamıştı. Raporda, 2017 yılında İslamofobik saldırılarda bir önceki yıla göre yüzde 20’den fazla azalma olduğu aktarılmış, 2017 yılında toplam 447 İslamofobik saldırı gerçekleştiği, bu saldırıların 39’unun fiziki saldırı, 58’inin ise nefret söylemi olduğu kaydedilmişti. Saldırıların çoğunluğunu ise konut, işyeri ve okullarda Müslümanların uğradığı ırkçı ayrımcılık oluşturdu.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler