'Cami Saldırısı'

Almanya’da Fatih Camisi’nin Camları Kırıldı

Aşağı Saksonya Eyaleti’nde küçük bir ilçe olan Neunkirchen-Vörden’deki Fatih Camisi cuma gecesi saldırıya uğradı. Saldırganın kan izleri perdede bulundu.

26 Ağustos 2018 admin
@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaletindeki Neunkirchen-Vörden ilçesinde Aşağı Saksonya Şurası’na bağlı Fatih Camii cuma gecesi saldırıya uğradı. 2002 yılından beri faaliyette olan caminin 6 penceresinin kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırıldığı belirtildi.

8.000 kişinin yaşadığı ufak bir ilçe olan Neuenkirchen-Vörden’de faaliyet gösteren Fatih Camisi’nin kadınlar mescidinin camları cadde tarafına bakıyordu. Saldırgan cami binasının yanına park eden bir arabanın aynasını da kırdı. Saldırı sabah 9’da caminin aynı binanın başka bir bölümünde kalan cemiyet imamı tarafından fark edildi.

Caminin daha önce hiç saldırıya uğramadığını söyleyen cemiyet başkanı Ali Canlı, “Cemaatimiz iki yüz kişiden oluşuyor, üye sayımız ise 60 civarında. Burada genelde herkes birbirini tanır. Müslümanlar olarak yerel yönetimle de çok iyi bir diyalog içerisindeyiz.” ifadelerinde bulundu. Saldırının motivasyonuyla ilgili henüz bir şey söylemenin erken olacağını belirten Canlı, “Belki bir sarhoşun işidir, belki de yabancı düşmanı bir saldırıdır. Fail yakalanmadan kesin motivasyon hakkında bir şey söylemek hatalı olur. Şimdiye kadar böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Güvenlik güçlerinin soruşturma neticesinde faile ulaşmasını ve failin hak ettiği cezayı almasını diliyoruz.” dedi.

Cumartesi günü saldırı hakkında tutanak tutan ve olay yeri incelemesi yapan polis, kırık camların arkasındaki perdede kan izleri de buldu.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler