"bıçak"

Fransa’da Camide Saldırıya Uğrayan İmam Hayatını Kaybetti

Fransa’da 60 yaşındaki bir imam camide bıçaklanarak öldürüldü. Polis, katili bulmak için çalışma başlattı. 

27 Ağustos 2018 admin

Fransa’nın denizaşırı bölgesi Mayotte’da 60 yaşındaki bir imam camide bıçaklı saldırıya uğradı. Cumartesi saat 21 sularında meydana gelen olayda, imamın birçok bıçak darbesine maruz kaldığı kaydedildi. Olay yerine çağrılan sağlık görevlilerinin müdahalesi de yetersiz kalırken, imamın olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırıyı Mamoudzou Savcılığı olaydan 48 saat sonra kamuoyuyla paylaşırken bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, cinayetle bağlantısı tespit edilemeyen şüphelinin daha sonra serbest bırakıldığı duyuruldu. Savcılık, olayla ilgili imamın ailesi ile birlikte çok sayıda görgü tanığının ifadesine başvurulduğuna dikkat çekerken, katil yada katillerin yakalanması için çok yönlü soruşturmanın sürdüğü aktarıldı. 

İslamofobik Saldırılarda Düşüş Gözlemlenmişti

Fransa’da İslamofobi İle Mücadele Derneği (CCIF), 2017 yılında Müslümanları hedef alan ırkçı eylemlerle ilgili yayınladığı raporunda İslamofobik saldırılarda bir önceki yıla göre yüzde 20’den fazla azalma olduğunu duyurmuştu. 2017 yılında toplam 447 İslamofobik saldırı gerçekleştiği, bu saldırıların 39’unun fiziki saldırı, 58’inin ise nefret söylemi olduğu kaydedildi. Saldırıların çoğunluğunu ise konut, işyeri ve okullarda Müslümanların uğradığı ırkçı ayrımcılık oluşturdu. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler