"Almanya"

Almanya’da Bienal Kapsamında Dikilen Erdoğan Heykeli Şaşkınlık Yarattı

Almanya’nın Wiesbaden kentinde Bienale etkinliği bünyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heykeli dikildi. 

28 Ağustos 2018 admin

Almanya‘da pazartesi akşamı saat 19’da Wiesbaden kentinin “Platz der Deutsche Einheit” meydanına dikilen 4 metre yüksekliğindeki altın kaplama Erdogan heykeli kent sakinleri arasında hem şaşkınlığa hem de rahatsızlığa yol açtı. Heykeli bir çok vatandaşın cep telefonlarıyla fotografladığı ve özçekim çekerek sosyal medyada paylaştığı görülürken, polis devriyelerinin olası tartışma veya kavgaları önlemek için de meydanda hazır bulunduğu gözlemlendi.

Bienal’in Sona Ermesiyle Kaldırılacak

Heykele tepki gösteren pek çok vatandaşın bilgi almak için polisi telefon yağmuruna tuttuğu belirtildi. Vatandaşlara bunun bir sanat olduğu ve Wiesbaden Bienal’inin sona ermesiyle 3 Eylül’de tekrar kaldırılacağı aktarıldı. Polisin de heykel eylemi karşısında en az vatandaşlar kadar şaşkın olduğu ve sanat faaliyeti hakkında kendilerinin de önceden haberdar edilmediğini aktardığı bildirildi. Şehir zabıta müdürlüğü tarafından heykelin meydanda kalıp kalmayacağının incelediği belirtilirken, Wiesbaden Belediye Başkanı Sven Gerich (SPD) de belediye meclisinin konuyla ilgileneceğini ifade etti. Gece boyu Erdogan taraftarları ve karşıtlarından oluşan meraklı kalabalığın meydanı doldurduğu ancak polisin verdiği bilgiye göre herhangi bir olayın yaşanmadığı belirtildi.

“Kötü Niyetli ve Kışkırtıcı Bir Girişim”

Heykele Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamayla tepki gösterildi. Başkonsolosluğun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Wiesbaden Bienali kapsamında Platz der Deutschen Einheit’a Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın heykelinin yerleştirilmesi kötü niyetli ve kışkırtıcı bir girişimdir. Heykelin aşırı gruplarca istismarının önlenmesi için biran evvel kaldırılmasını Wiesbaden Belediyesi‘nden bekliyoruz.”ifadeleri kullanıldı.

Bu sene “Bad News” motosu altında gerçekleştirilen Wiesbaden Bienali sorumluları Maria Magdalena Ludewig, Martin Hammer Clarissa Nießner ise henüz konu hakkında bir açıklama yapmadı.(mk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler