"İsveç"

İsveç Uygurların Sınır Dışı Edilmesini Durdurdu

İsveç Göç Ofisi, iltica başvuruları reddedilen Uygurların, baskı ve işkencelere maruz kalabilecekleri göz önünde bulundurularak Çin'e geri gönderilmesinin şimdilik askıya alındığını duyurdu.

İsveç’te iltica başvuruları reddedilip Çin’e geri gönderilme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Uygur Türkleri ile ilgili yeni bir karar alındı. İsveç Göç Ofisi’nden yapılan açıklamda, Çin’de baskı ve işkenceye maruz kalabilecekleri belirten Uygurların geldikleri Çin’e geri gönderilme kararının şimdilik askıya alındığı belirtildi. Açıklamada, “Uluslararası birçok insan hakları derneğinin raporları gösteriyor ki son zamanlarda Çin’de Uygurlar için durum daha da kötüleşti.” ifadeleri kullanıldı.

Şincan’dan Gelen Diğer Azınlıklar İçin de Geçerli

İsveç Göç Ofisi Sözcüsü, sınır dışının askıya alınması kararının Çin’in Şincan Uygur Özerk Bölgesi’nden gelen ve haklarında sınır dışı kararı verilen diğer azınlıkları da kapsadığını aktardı. İsveç 2012 yılında da iltica başvuruları reddedilen birçok Uygur’un Çin’e geri gönderilmesini askıya almıştı.

BM: Uygurlar Sistematik Baskıya Maruz Kalıyor

Birleşmiş Milletler(BM), geçen ay Çin’in 22 milyon nüfuslu Sincan bölgesinde oturan yaklaşık 2 milyon Uygur Türkünün eğitim kamplarına alındığını ve Komünist Parti ideolojisi aşılandığını duyurmuştu. BM’nin raporuna göre Çin, Şincan Özerk Uygur Bölgesi’ndeki Müslüman halka uzun zamandır sistematik bir baskı politikası uyguluyor, bölgede keyfi gözaltılar yapılıyor, ifade ve din özgürlüğü kısıtlanıyor.(fk) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler