"Aşırı Sağ"

İtalya’da Aşırı Sağcı Vekillerden Peçe Yasağı Talebi

İtalya’da ülkenin kuzeyindeki Bergamo’da çocuklarını okuldan almaya gelen Müslüman kadınların peçe takmasının yasaklanması istendi.

İtalya’da hükümet ortaklarından aşırı sağcı Lig Partisinin iki milletvekili, ülkenin kuzeyindeki Bergamo’da çocuklarını okuldan almaya gelen Müslüman kadınların peçe takmasının yasaklanmasını istedi.

İtalyan Ansa ajansının haberine göre, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin de lideri olduğu aşırı sağcı Lig Partisi milletvekilleri Simona Pergreffi ve Daniele Belotti, Bergamo’da ‘çocuklarını okuldan almaya gelen’ Müslüman kadın velilerin peçe takmasının yasaklanmasını talep etti. İtalyan Anayasa Mahkemesinin aldığı bir karara atıfta bulunan milletvekilleri, Eğitim Bakanı Marco Bussetti’ye bir de mektup gönderdi. Pergreffi ve Belotti, yasak sayesinde okul çalışanlarının çocukları okuldan alan kişilerin kimliğini tespit edebilmesinin sağlanacağını öne sürdü.

Genelge Gönderilmesini Talep Ettiler

Bergamo’daki tüm ilkokul ve ortaokullara ‘okuldaki derslerin bitiminin ardından çocuğu okuldan alırken yüzün kapatılmamış olması ve kimliğin teşhis edilebilir olması’ hususunda bir genelge gönderilmesini talep eden milletvekilleri, bunun da ‘öğrencilerin güvenliği ve korunması ile okul çalışanlarının kendilerini koruyabilmesi’ için yapılması gerektiğini savundu.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler