"belge"

Yurt Dışı Boşanma İşlemlerinde Yeni Dönem 15 Ekim’de Başlıyor

Yurt dışında gerçekleşen boşanmaların Türkiye’de hukuki süreç olmaksızın tanınması ile ilgili işlemler kolaylaştırıldı. Artık Türkiye’de açılan dava olmadığı yönünde belge yerine yazılı beyan yeterli olacak.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların boşanma işlemlerinin Türkiye’de tanınması ve herhangi bir mahkeme sürecine gerek kalmadan gerçekleşmesi için istenen belgelerde değişikliğe gidildi. İçişleri, Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları’nın ortak kararıyla, başvuruda bulunan tarafların, boşanma davalarıyla ilgili Türk mahkemelerinde devam eden veya daha önce reddedilen bir davanın bulunmadığını yazılı olarak beyan etmeleri yeterli olacak. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kanuni düzenleme ile ilgili şubat ayında yayımlanan yönetmeliği hatırlattı. Boşanmanın tescili için taraflardan Türk mahkemelerinde kararla ilgili devam eden bir dava yahut tanımanın Türk mahkemelerince daha önce reddedildiğine ilişkin bir kararın bulunmadığı yönünde belge istendiğini kaydetti. Yeneroğlu, bakanlıkların aldığı ortak kararla artık başvuruda bulunan tarafların, boşanma davalarıyla ilgili Türk mahkemelerinde devam eden veya daha önce reddedilen bir davanın bulunmadığını yazılı olarak beyan etmelerinin yeterli olacağını açıkladı.

15 Ekim’de Başlıyor

Yeneroğlu, “İlgili başkonsolosluğumuza yapılan başvurularda; başvuru formu ve ekleriyle birlikte tarafların yazılı beyanlarının da yer alması gerekmektedir. Konsolosluklar tarafından kabul edilen başvurular, Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gönderilecek ve bu il müdürlüğünde oluşturulan komisyon başvuruyu inceleyip karara bağlayacaktır. Alınan kararın aile kütüğüne tescil edilmesiyle boşanma işlemi yapılmış olacaktır.” dedi. Mustafa Yeneroğlu, söz konusu işlemlerim 15 Ekim 2018 tarihi itibarıyla dış temsilciliklerde yapılmaya başlanacağını duyurdu.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler