"Fransa"

Yangında Kızını ve Eşini Kaybeden Acılı Baba: “Sorularım Cevapsız Kaldı”

Fransa’nın Mulhouse kentinde geçen yıl çıkan ve 4'ü Türk vatandaşı 6 kişinin hayatını kaybettiği yangının tutuklu sanığı, yangını bilerek çıkardığını itiraf etti. Yangında 10 yaşındaki kızı Senem ve eşini kaybeden İsmail Ertunç ise sorularının hala cevapsız kaldığını söyledi.

Fransa’nın Mulhouse kentinin ağırlıklı olarak göçmenlerin yaşadığı Bourtzwiller bölgesindeki sosyal konutta geçen yıl meydana gelen yangında, 4’ü çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi. Olayın faili 29 yaşındaki Aurelien Roellinger, 1 yıl sonra yangını bilerek çıkardığını itiraf etti. 10 yaşındaki kızı Senem’i alevlerin arasından kurtaramayan, yaralı kurtardığı eşini de birkaç gün sonra hastanede kaybeden inşaat işçisi İsmail Ertunç, sanığın itirafını Perspektif’e değerlendirdi.

Ertunç, uzun zamandır sanığın ifadelerinde uyuşmayan konuların olduğuna dikkat çekti, bu itirafın beklendiğini aktardı. Sanığın daha önce psikolojik sorunları olduğu ve eşinden ayrıldığı gibi bahanelerin altına sığındığını kaydeden Ertunç, “Sigara attım yandı diyordu şimdi bilerek yaktığı ortaya çıktı.” dedi.

“Kafamdaki Sorular Hala Cevabını Bulmadı”

Acılı baba, sanığın itirafına rağmen kafasındaki bazı soruların ise hala cevabını bulmadığını söyledi. Yangın esnasında olay yerine ilk olarak ambülans geldiğini ve yangından yaralı kurtardığı oğlunu ambülansa elleriyle bindirdiğini belirten Ertunç, “Çocuğumu ambülansa koydum itfaiye yoktu. Belediye başkanına sordum cevap alamadım. Araştırıp döneceklerini söyledi, hala cevap gelmedi.” dedi. Olayda ihmal ihtimalinin gözardı edildiğini savunan Ertunç, bu konuları mahkeme sürecinde de gündeme getirebileceğini kaydetti.

“Ben Yaşayacağımı Yaşadım”

Bu saatten sonra hiçbir cezanın içini rahatlatmayacağını da kaydeden acılı baba, “Ben inançlı bir insanım. ‘Ecel gelince birşey bahane olur’ derler ya, ben yaşayacağımı yaşadım bu saatten sonra acımı hafifletecek pek bir değişiklik olmaz.” dedi. Ancak mahkemenin 6 cinayete vereceği cezanın az olması durumunda kararı temyize götürebileceğini de aktardı. İsmail Ertunç, mahkeme sürecinin 2019’un temmuz ayından önce bitmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

Ömür Boyu Hapis İstemiyle Yargılanacak

Olayın yaşandığı gece arkadaşlarıyla aşırı alkol aldığını, ardından sarhoş şekilde binaya gelip, giriş katındaki bebek arabasını ateşe verdiğini itiraf eden Aurelien Roellinger’in ömür boyu hapis istemiyle yargılanacağı kaydedildi.

Yangın sonrası Mulhouse ve çevresinde yaşayan Türkler büyük tepki göstermiş, kundaklama ve saldırı endişesi yaşadıklarını bildirmişti. Olayda 6,7,9 ve 11 yaşlarında 4 çocuk ve iki yetişkin hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler