"Fransa"

Kasabanın Dört Bir Tarafına Yazdılar: “Yabancıları Öldürün”, “İslam Dışarı”

Fransa'da 400'ü yabancı olmak üzere yaklaşık 6 bin nüfusu bulunan Rambervillers kasabasının 40 farklı noktasına, yabancılar ve Müslümanları hedef alan ırkçı ifadeler yazıldı.

Fransa’nın doğusundaki Vosges bölgesinde yer alan Rambervillers kasabasının dört bir tarafına henüz kimliği tespit edilemeyen kişiler, yabancılar ve İslamı hedef alan ırkçı ifadeler yazdılar.

Jandarmadan yapılan açıklamada, kasabada temmuz ayından sonra ikinci kez yabancılar ve Müslümanları hedef alan ırkçı bir eylemin gerçekleştirildiği belirtildi. Bu sefer eylemin çok daha büyük alana yayıldığı kaydedilirken belediye binası ve sosyal konutların yanı sıra yabancıların evlerinin duvarlarına da ırkçı ifadelerin yazıldığına dikkat çekildi. Toplamda 40 farklı bina duvarına yazılan yazılarda, “Yabancıları öldürelim”, “İslam’a hayır”, “Hırsız Araplar” gibi ırkçı ifadelerin bulunduğu kaydedildi.

Türklerin Evlerinin Duvarlarına da Yazdılar

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken ilgili birimler de yazıları kimin yazdığını belirlemek için olay yerinde inceleme gerçekleştirdi. Ayrıca jandarma, mağdurların da suç duyurusunda bulunması için çağrıda bulundu. Perspektif’in edindiği bilgiye göre şehirde iki Türk ailenin evlerinin duvarlarına da İslam ve yabancıları hedef alan ırkçı ifadelerin yazıldığı kaydedildi. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı kasabada 150 Türk ve 200 civarında da Arap nüfusun bulunduğu kaydediliyor. 

Fransız yasalarına göre son dönemde artış gösteren bu tarz ırkçı eylemi işleyen failler, 7 yıla kadar hapis ve 10 bin Euro’ya kadar da para cezasına çarptırılabiliyor.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler