"Avusturya"

Avusturya İslam Cemaati’nde (IGGÖ) Erken Seçim Kararı

Avusturya’daki Müslümanların resmî temsil kurumu olan Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) erken seçim kararı aldı. 8 Aralık 2018’de düzenlenmesi beklenen seçimlerde başkan İbrahim Olgun’un görevi yeni yönetime devretmesi bekleniyor.

11 Kasım 2018 admin

Avusturya İslam Cemaati’nin (IGGÖ) Şura Konseyi Cumartesi günü toplanarak yönetimde değişikliğe neden olacak bir erken seçim kararı verdi. Oylamaya 121 Şura Konseyi üyesinden 101’i katılırken, erken seçim kararı üçte ikilik oy çokluğuyla alındı. 8 Aralık 2018’de düzenlenmesi planlanan seçimlerde IGGÖ Şura Konseyi, Yüksek Konsey ve IGGÖ Başkanı İbrahim Olgun görevi yeni bir kadroya devredecek.

Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) Şura Konseyi Başkanı Ümit Vural, Perspektif’e yaptığı açıklamada dünkü erken seçim kararı oylamasının kardeşane bir atmosferde geçtiğini vurguladı. Vural açıklamasına şöyle devam etti: “Şura Konseyi olarak zaten bu senenin haziran ayında IGGÖ içerisinde bir reform sürecini başlatmıştık. Bu süreçte IGGÖ’nün iç tüzüğünün gözden geçirilmesi ve içinde yaşanan şartları yansıtan bir hâle gelmesi için Anayasa Komisyonu kurmuştuk. Burada amacımız, IGGÖ’nün güçlü bir kurum olarak ayakta duracak bir yapıya sahip olmasıydı. Anayasa Komisyonu çalışmalarına devam ederken, ikinci adım olarak bu süreçte kadro anlamında da değişikliğe gidilmesi kanaati hasıl oldu. Şura Konseyi ve mevcut yönetim, seçimlerin gerçekleştirileceği 8 Aralık’a kadar görevini sürdürecek, ardından da yeni bir yönetime yerini bırakacak.”

IGGÖ Başkanı Olgun ise, Kurier’e yaptığı açıklamada, süreçle ilgili hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. Olgun, “IGGÖ içindeki reform sürecini tamamlamak isterdim. Ancak ondan sonra yeni seçimlerin olması gerekirdi.” ifadelerinde bulundu. Olgun ayrıca 8 Aralık’ta yeniden aday olmayacağını belirtti.

Avusturya’da bu senenin haziran ayında ÖVP-FPÖ hükümeti tarafından işleme konulan cami kapatmaları büyük tepki çekmiş, ardından ülkede bazı camilerin kapatılmasına bizzat IGGÖ Başkanı Olgun’un sebep olduğu iddiaları dile getirilmişti. Olgun, bu iddiaları kesin bir dille reddetmişti.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler