"Almanya"

Müslüman Mezarlıklarına Nazi İşaretleriyle Saldırıldı

Almanya’da Aşağı Saksonya Eyaleti’ndeki Northeim şehrinde bulunan Müslüman mezarları aşırı sağcı motiflerin hedefi oldu. Bazı mezar taşlarına gamalı haç çizilirken, bazı mezar taşları ise yerlerinden söküldü.

@ Facebook değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Northeim şehir mezarlığında Müslümanlara ayrılmış olan mezar alanı 11 Kasım gecesi saldırıya uğradı. Olay pazar sabahı saat 9 civarında iki mezarlık ziyaretçisi tarafından fark edilip polise bildirildi. Saldırıda toplam 12 mezar taşına kırmızı renkli boya sürülüp gamalı haç işaretleri çizilirken, aynı zamanda Almanya’da yasaklı üç farklı sembolle de mezar taşları boyandı. Bazı mezar taşlarında yazılı bulunan isimlerin üzeri kırmızı boyalarla karalandı. Saldırı yaklaşık 1.300 Euro’luk maddi zarara sebep oldu.

Polis Mezarlık Saldırganlarını Arıyor

Saldırının kim ya da kimler tarafından yaptığı bilinmezken, polis saldırganlar hakkında maddi hasar, ölülere rahatsızlık verme ve Anayasa’ya aykırı kurumların işaretlerini kullanma suçlarıyla arama başlattı. 

Northeim-Osterode Polisi yaptığı açıklamada olay yerinde faillerin yakalanmasına dair detaylı bir incelemenin yapıldığını belirtti. Soruşturmayı yürüten departmanın Perspektif’e yaptığı açıklamada, saldırıda yalnızca sağcı motivasyonun dikkate alınmadığı, soruşturmanın daha geniş bir bakışla sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamaya göre, mezar taşlarına aşırı sağcı sembollerin yanı sıra aşırı sol organizasyonlara ait bir sembol de çizilmiş durumda. Northeim’da 2011 yılında Müslümanlara mezar alanı tesis edilmişti. Şehirde yalnızca Müslümanlara yönelik 160 mezarda böylece İslami defin mümkün hale gelmişti. Cuma günü gerçekleşen saldırı, Müslüman mezarlığına yönelik bu çaptaki en büyük saldırı olarak görülüyor.

Northeim Belediye Başkanı Simon Hartmann, faillerin hızlı bir şekilde bulunmasını umarak “Northeim, tüm insanların yaşayabileceği bir şehir. Müslüman mezar alanı da Northeim şehir mezarlığının ayrılmaz bir parçası.” şeklinde konuştu.

Northeim Müslüman Mezarlıkları

Müslüman Mezarlarına Yönelik Saldırılar 

2011 yılından beri Almanya’da basına yansıyan haberlere göre üç Müslüman mezar alanına saldırı gerçekleşti. Bunlar 2011 yılında Bielefeld (Sennefriedhof), 2017 yılında ise Aalen ve Stuttgart’daki Müslüman mezar alanlarına yönelikti. Bu saldırılarda da benzer şekilde gamalı haç işaretleri boyanıp mezar taşları ve çiçekler tahrip edilmiş, ancak failler bulunamamıştı. Batı Avrupa’da Müslümanların yoğun yaşadığı diğer ülkelerde de Müslüman mezar alanlarına yönelik saldırılar dikkat çekiyor. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla 2004 yılından bu yana Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa ve Danimarka’da 20’den fazla Müslüman mezarlığı ve mezar alanına saldırı gerçekleşti. Bu saldırılardan yalnızca 2006 yılında Fransa’daki Notre Dame de Lorette Mezarlığı’na yönelik saldırının iki faili bulunup bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. (kz)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler