'ALMANYA'

Almanya’da Avrupa Müslümanları Buluşması Düzenlenecek

Almanya’da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği işbirliğiyle 2-4 Ocak 2019 tarihleri arasında II. Avrupa Müslümanları Buluşması düzenlenecek.

31 Aralık 2018 admin
Köln Merkez Camii © gerd-harder @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya‘nın Köln şehrinde, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) işbirliği ile II. Avrupa Müslümanları Buluşması’nı düzenlenecek. 02-04 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleştirecek buluşma, Avrupa Müslüman dini kurum temsilcilerini bir araya getirecek.

18 ülkeden 80 temsilcinin katılmasının beklenildiği toplantının, Avrupa’daki dini kurumlar arasındaki işbirliğine, bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılmasına, din hizmetlerinin ve din eğitiminin sağlıklı bir şekilde sunulmasına, karşılaşılan çağdaş sorunların çözümüne, bölgede barış ve huzur ortamının geliştirilmesine katkı sunması hedefleniyor.

İki Günde 5 Konu Müzakere Edilecek

Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilecek toplantıda, oturumlar halinde şu konular müzakere edilecek; “Avrupa’da Müslümanların Geleceği: Fırsatlar ve Zorluklar” “Avrupa’daki İslami Kurumların Yapısal Sorunları ve Hukuki Süreçler” “Dini Referanslı Ayrılıkçı Hareketlerin Müslümanlara Olumsuz Etkileri” “Muhacirler ve Yeni Neslin Müslüman Kimlik İnşaası: İslam Din Eğitimi” “Avrupa Medyasında Olumsuz İslam Algısına Yönelik Stratejiler”

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Hıdır, Katar Hamad Bin Halife Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Casir Avde, Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Halid Hanefi, Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Muhammed Halaveh, SETA Avrupa Araştırmaları Direktörü, Türk Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Enes Bayraklı, Azzagra Kültür Vakfı Başkanı, Endülüs Mirası Araştırmaları Müdürü Abd Samed Antonio Romero ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay katılacak.

Toplantı, 4 Ocak 2019 Cuma günü sonuç bildirgesinin okunmasının ardından sona erecek.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler