'ALMANYA'

Duisburg’da İnşaatı Süren Mevlana Camisi’ne Boyalı Saldırı

Almanya Duisburg'da inşaatı süren Mevlana Camisi'nin duvarına hakaret içerikli yazı yazılarak boyayla "Davud Yıldızı" çizildi.

Mevlana Cami, Duisburg@ AA değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Duisburg kentinde inşaatı devam eden bir caminin duvarına hakaret içerikli yazılar yazıldı. İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatına bağlı Duisburg Mevlana Camisi’ne düzenlenen saldırıda ayrıca caminin duvarına boyayla Yahudiliğin sembolü “Davud Yıldızı” çizildi.

 “Bu Bölgede Ciddi Anlamda Türk Ya da İslam Düşmanlığı Yok”

Cami Derneği Başkanı Hulusi Yüksel, yaptığı açıklamada, saldırı sonrası polise ihbarda bulunduklarını ve hukuki olarak işin takipçisi olacaklarını söyledi. Yüksel, “Camimizin inşaatı yaklaşık 1,5 yıldır devam ediyor. Saldırının kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Bu bölgede cami inşaatına ufak tepkiler dışında ciddi anlamda Türk ya da İslam düşmanlığı yok. Saldırının kim ya da kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz.” dedi. Polisin olayla ilgili incelemesi devam ediyor.

9 Ayda 578 Saldırı Gerçekleştirildi

Aralık ayının başında Sol Parti’nin verdiği soru önergesine Almanya İçişleri Bakanlığınca verilen cevapta, ülkede bu yılın ocak-eylül döneminde camilere ve Müslümanlara 578 saldırı düzenlendiği açıklamıştı. Saldırıların yaklaşık 190’ının yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleştirildiği ifade edilmişti.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler