'ALMANYA'

Neonazilere Bilgi Veren Polis Hakkında Soruşturma Açıldı

Almanya’nın Hessen eyaletinde Neonazilere bilgi verdiği gerekçesiyle bir polis hakkında soruşturma başlatıldı. Geçen ay da NSU davasındaki müdahil avukatlardan Seda Başay Yıldız'a ırkçı ve tehdit içerikli yazı gönderen 5 polis açığa alınmıştı.

12 Ocak 2019 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya‘nın Hessen eyaletinde Neonazilere bilgi verdiği gerekçesiyle bir polis hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, Hessen’deki bir polis memuru, “Aryans” adlı Neonazi grubundan bir tanıdığına bilgiler vermekle suçlanıyor. “Aryans” grubunun Almanya genelinde şiddet yanlısı bir yapıya sahip olduğu ifade edildi. Halle Eyalet Mahkemesinde yargılanan grup üyelerinden Martina H’nın cep telefonunun soruşturma kapsamında incelendiği ifade edildi. Martina H’nın söz konusu polisten iki kez bilgi istediği ve polisin de bu bilgileri verdiği aktarıldı.

Geçen Ay da 5 Polis Açığa Alınmıştı

Almanya’da geçen ay da NSU davasındaki müdahil avukatlardan Seda Başay Yıldız’a ırkçı ve tehdit içerikli yazı gönderilmesiyle ilgili başlatılan inceleme kapsamında, haklarında soruşturma açılan Frankfurt’ta görevli 5 polis görevlerinden alınmıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan NSU davası ve kurbanlarıyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşu NSU-Watch, polis birimlerindeki ırkçı ve aşırı sağcı düşüncelerin derecesinin ortaya çıkması için bağımsız mercilerin oluşturulması çağrısında bulunmuştu.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler