'Federal İş Ajansı Açıkladı'

Almanya’da 3,4 Milyon Kişi Ek İşte Çalışarak Geçimini Sağlıyor

Almanya'da açıklanan Federal İş Ajansı verilerine göre ülkede 3,4 milyon kişi ek işte çalışıyor. Bunun en büyük nedeninin ise birçok kişinin tek işle geçimini sağlayamaması olduğu kaydedildi.

4 Şubat 2019 admin
©Myriam Keogh@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’da ek işle meşgul olan insanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Sol Parti (Die Linke)’nin başvurusu sonrası, her yılın ortasında Federal İş Ajansı (Bundesagentur für Arbeit) tarafından toplanan veriler kamuoyuyla paylaşıldı. 2018 verilerine bakıldığında son 15 yıl içerisinde Almanya’da ek işte çalışanların sayısının sabit bir artışla 1,4 milyondan 3,4 milyona yükseldiği gözlemlendi. Son 1 yıl içerisinde de ek iş yapanların sayısının 150 bin kişi arttığı duyuruldu.

Bu durumda olan çoğu kişi (2,9 Milyon), bir sigortalı işin yanında en az bir ek iş ile meşgul olurken, 330 bin kişi ise iki sigortalı işte aynı anda çalışıyor. Başvuruda bulunan Sol Parti İş Politikaları Sözcüsü Sabine Zimmermann, “Gittikçe daha fazla işçi tek işle geçimini sağlayamıyor. Ek iş yapmak zorunda kalan 3,4 milyon çalışanın neredeyse tamamı boş vakitlerini doldurmak için değil, maddi ihtiyaçtan dolayı ek iş yapıyor.” dedi.

İşinde Az Kazananlar Ek İşe Yöneliyor

Ayrıca, Federal İş Ajansı’na bağlı İş Piyasayı ve Meslek Araştırma Enstitüsü (Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung) ek işle meşgul olanların ana mesleklerinde, ek işi olmayanlara göre ortalama olarak daha az gelir elde ettiğini açıkladı. İfadeye göre, ek işi olanlar olmayanlara göre ana mesleklerinde ortalama 570 Avro daha az kazanıyor. Dolayısıyla, ek işi olanların birçoğunun maddi ihtiyaçtan dolayı ek işe başvurduğu vurgulanıyor. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler