'Dövizle Askerlik'

Dövizle Askerliğe Zam: Ücret 5 Bin 113 Euro’ya Çıkıyor

Türkiye’de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sisteminin detaylarını açıkladı. Yeni sisteme göre yurt dışında bulunanlar için paralı askerlik ücreti 5 bin 113 Euro olarak belirlendi.

8 Mart 2019 admin
@ AA değişiklikler: Perspektif

Türkiye’de yeni askerlik sistemi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından açıklandı. Akar, AA Editör Masası’nda yaptığı açıklamada “Bedelli askerlik ücreti bugün itibariyle 31 bin 343 TL ve her 6 ayda bir bu ücret artacak” açıklamasında bulundu. Yurt dışında bulunanlar için paralı askerlik ücretinin ise bedellinin Euro karşılığı olduğu ve bugün itibariyle bu ücretin 5 bin 113 Euro’ya tekabül ettiği belirtildi.

Akar Yeni Sistemin Detaylarını Açıkladı

Milli Savunma Bakanı Akar, yeni askerlik sisteminin dağılımının; bedelli askerlik, yükümlü erbaş ve erler, yedek astsubaylık, yedek subaylık ve dövizle askerlik şeklinde olacağını duyurdu.

Akar, “Lise mezunu gencimiz bir ay temel askerlik yapacak. İhtiyaçtan fazla bedelli talebi olursa kura çekilecek. Bir aylık eğitimin sonunda bedelliye ayrılacaklar ve askerlikle ilişkileri kesilecek. Lise mezunu gençlerimiz 6. aya kadar askerlik yapacaklar bu süre zarfında harçlık alacaklar. Eğer talep ederlerse ve sınavları geçerlerse bir altı aylık daha askerlik yapacak ve bu maaşlı olacak. Eğer bir yılın sonunda başarılı olurlarsa profesyonel askerliğe devam edebilecek” ifadelerini kullandı.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#2

*Tüm alanları doldurunuz

  • Selvet koklukaya
    2020-05-14 15:57:04

    Şu an ne kadar ödeme olacak mayıs ayında

  • Mükmin Karayigit
    2019-04-16 21:09:46

    Ben 06.07.1970 Zonguldak Eregli Dogumluyum. 1991 den Bu yana Almanya da Yasamaktayim. 2012 Yılından itibaren Gecirmis Oldugum Agır Kalp Krizi nedeni ile Emekli Oldum. Cok Cüzzi miktarda Emekli parasi ve Devlet yardimi ile Gecimimi Sagliyorum. Maddi Durumum cok zayıf. 49 Yasında yım. Memleketim Burnumda Tütüyor. Ailem Hep Türkiye de. Bedel i ödeyemedim Diye Asker Kacagı Durumuna Düsdüm.Memleketime Giris Cıkıs yapamiyorum. TR de 12 ay Askerlik yapsam 6 ay Yurtdısında Kaldıktan sonra Almanya da Haklarım ölüyor. TR de Hic bir mal varlıgım yok.Ben Bedeli 2.000 Avro iken ödeyemedim,.5.000 Avro yu nerden Bulayım? Benim ne Askerlik yapacak Durumum var(49 yaş) nede Bedeli ödeyecek maddi imkanim.Alman olmak istemiyorum Olsamda kâr etmiyor. TR ye giriş yapmam Askerlik Durumum dan dolayı sakıncalı. Sayın Bakanımızdan Bir 'af' Dilegin de Bulunuyorum. Ben Almanya ya 28 sene önce 21 Yasında Geldim ve Malesef Tutunamadım Yuvam Yıkıldı Bunalımlara girdim Hastaler e Düsdüm.Raporlarımı Ankara Gata ve Beytepe Jandarma Hastanelerine Götürdüm. Cürügede cikarmadilar. Ya Para ya Askerlik Dediler. Cok Caresiz Durumdayım. Türkiye'de Annem Hasta Göremiyorum yanına Gidemiyorum. Bu Konuya ilgililer Bir El Atsın. Allah Rızası icin. Saygılar.

Son Yüklenenler