'Avrupa'

Terör Saldırısı Sonrası Camilere Çiçek Bırakıp Başsağlığı Dilediler

Yeni Zelandalı bir kadın iki çocuğuyla birlikte Hollanda’nın Utrecht kentindeki Diyanet Vakfına bağlı Ulu Cami’ye giderek “Bütün Yeni Zelandalılar adına Christchurch’te yaşanan terörden dolayı hepinizden özür diliyorum” dedi.

Twitter @ değişiklikler: Perspektif

Hollanda‘nın Utrecht kentindeki Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Ulu Cami’yi iki çocuğuyla birlikte ziyaret eden Yeni Zelandalı bir kadın, ülkesinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısından dolayı özür diledi. Duygulu anlar yaşayan Yeni Zelandalı kadın ağlayarak, “Bütün Yeni Zelandalılar adına Christchurch’te yaşanan olaydan dolayı hepinizden özür dilemeye geldim. Bu yüzden size çiçek ve özür dileklerinin yazıldığı kartı takdim etmek istiyorum” dedi.

Çocuklar çiçeği ve özür dileklerinin yazıldığı kartı caminin imamına verdi. Ulu Cami İmamı Süleyman Coşkun, gün boyu semt sakinlerinin camiyi ziyaret ederek dayanışma içerisinde olduklarını belirterek “Çocuklarıyla gelen kadının Yeni Zelandalı olması bizi duygulandırdı. Cami adına kendisine ziyaretinden dolayı memnuniyetimizi bildirdik ve çocuklarına hediyeler verdik” dedi.

“Acıyı Biz de Sizinle Birlikte Paylaşıyoruz”

Öte yandan Avrupa’daki birçok camiye de çiçek bırakan duyarlı vatandaşlar Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısından dolayı Müslüman dünyasına başsağlığı mesajı verdiler. Avusturya’nın başkenti Viyana’da da bazı vatandaşlar İslam Toplumu Milli Görüş‘e bağlı Hicret Camisi’ne çiçek bırakarak Müslümanlara başsağlığı diledi. Bir çiçek ile bırakılan notta ise “Yeni Zelanda’da öldürülenlerin acısını biz de sizle birlikte paylaşıyoruz. Sevgi nefretten daha güçlüdür.”ifadeleri kullanıldı. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler