'Hollanda'

Hollanda’da Silahlı Saldırı: Ölü ve Yaralılar Var

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Silahlı saldırı sebebiyle 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. 

@AA değişiklikler: Perspektif

Hollanda’nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Utrecht Belediye Başkanı Jan Van Zanen, sabah 10:45 sularında bir tramvayda meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişinin öldüğü ve 9 kişinin de yaralandığını duyurdu. Saldırganın olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı’nda düzenlenen silahlı saldırıda yaralananlar olduğu belirtildi.  Açıklamada, saldırının bir tramvayın içinde gerçekleştiği, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibinin ulaştığı kaydedildi. Polis açıklamasında, saldırıyla ilgili araştırmanın devam ettiği ve terör saldırısı ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Polis Saldırganın Kimliğini Açıkladı

Hollanda polisi, saldırganın 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğunu da duyururken, bu kişiden uzak durulması çağrısı yaptı. Başbakan Rutte, şu anda tüm dikkatlerini saldırgan ya da saldırganları yakalamaya ayırdıklarını söyledi.

Okullar Tatil Edildi Camiler Kapatıldı

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) Başkanı Pieter-Jaap Aalbersberg, düzenlediği basın toplantısında, yerel yönetimlerin uyarılarının dikkate alınması çağrısı yaptı. Polis sözcüsü Bernard Jens de basına yaptığı açıklamada, sosyal medyada başka saldırıların düzenlendiği yönündeki bilgilerin doğru olmadığını bildirdi.

Saldırı sonrası şehirdeki okullar tatil edilirken, camiler de kapatıldı. Polis, halktan meydanları ve ana caddelere çıkan yolları açık tutmasını istedi. Başkent Amsterdam’ın güneyindeki Utrecht şehri, yabancı oranının çok yüksek olduğu bir şehir. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (GVV) lideri Geert Wilders’in de eskiden burada ikamet ettiği biliniyor.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler