'Almanya'

Berlin’de Yeni Zelanda’daki Saldırıda Hayatını Kaybedenler Anıldı

Almanya’nın başkenti Berlin'de Yeni Zelanda'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Kur'ân-ı Kerîm okundu.

Berlin Mevlana Cami @AA değişiklikler: Perspektif

Almanya İslam Konseyi (IR), Berlin İslam Federasyonu (IF), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Berlin Bölgesi, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatı Berlin ve Berlin Alperen Ocakları tarafından kentin büyük camilerinden IGMG’ye bağlı Mevlana Camisi’nde, Yeni Zelanda’daki terör saldırısında hayatın kaybedenler için “Büyük dua programı” etkinliği düzenlendi.

“Irkçılığı, Yabancı Düşmanlığını, Din Düşmanlığını Asla Kabul Etmeyiz”

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, programı düzenleyen derneklerin başkanları, bazı Hristiyan derneklerinin temsilcileriyle çok sayıda Müslümanın iştirak ettiği etkinlikte, Kur’ân-ı Kerîm okundu ve dua edildi. Burada bir konuşma yapan Çelik, Biz de burada her zaman söylüyoruz; ırkçılığı, yabancı düşmanlığını, din düşmanlığını asla kabul etmeyiz. Buradaki din düşmanlığı da bizim için bütün dinleri kapsıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Nefret ve Şiddet Bizim Ortak Düşmanımızdır”

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici de Yeni Zelanda’daki saldırıların terörün, şiddetin ve nefretin dini olmadığını gösterdiğini belirterek, “Biz toplum olarak insanlık dışı beyanlara ve davranışlara birlikte karşı çıkmalıyız. Nefret ve şiddet bizim ortak düşmanımızdır.” diye konuştu.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler