"Almanya"

“Almanya’da Müslümanlar İçin Yaşam Daha da Zorlaştı”

Almanya’da İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Berlin Bölge Başkanı Said Jurnal, Almanya’da Müslümanlar için yaşamın zorlaştığını söyledi.

Almanya’daki Müslümanlar@ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Başkent Berlin’deki Tempodrom Salonu’nda ‘14. Alemlere Rahmet Hz. Muhammed’i anma ve Maide-i Kuran’ programı düzenlendi. IGMG Berlin Bölge Başkanı Said Jurnal, burada yaptığı konuşmada, ülkede Müslümanlara karşı adam yaralama, hakaret, tahkir gibi günde ortalama 5 suç işlendiğine işaret ederek, “Almanya’da Müslümanlar için yaşam daha da zorlaştı” dedi. Sokaklarda özellikle Müslüman kadınlara yönelik hakaretlerin ve darp vakalarının arttığını belirten Jurnal, “Bunun normal bir durum olmaması lazım” ifadelerini kullandı.

Jurnal, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içerikli ifadelerin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine ilişkin kararını ise memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

“Geldiği Günkü Gibi Taptaze”

Hz. Muhammed’in ahlakının Kuran ahlakı olduğunu ifade eden Jurnal, “Adeta yaşayan Kuran idi. Kuran’ı anlamak isteyenler Hz. Muhammed’in hayatına, Hz. Muhammed’i anlamak isteyenler de Kuran’a bakmalıdırlar. Kuran evrensel bir mesajdır. Geldiği günkü gibi taptaze. Kıyamete kadar da böyle kalacaktır” diye konuştu.

Düzenlenen bu programın İslam’ı dar kalıplara sıkıştırmak isteyenlere güzel bir cevap olduğunu belirten Jurnal, şunları söyledi: “Varlığı muhabbet ve merhamet gibi yüce kavramlara dayanan, ahlak, adalet, hak, selamet ve emanet gibi kavramları merkeze alan bir din nasıl şiddet ve kabalıkla birlikte zikredilir? Bunu kabul etmek mümkün değildir.”

“Dernek Değil Cami Saldırısı”

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik de İslam’ın ilk emrinin “Oku” olduğuna işaret ederek, “Türk toplumunun eğitime daha fazla değer vermesi gerektiğini düşüyorum. Okumanın, eğitime ve bilime değer vermenin bizi daha ileriye taşıyacağından eminim” diye konuştu.

Almanya’da son dönemde camilere yönelik saldırılar yapıldığını anımsatan Çelik, “Bazıları bu saldırıları sadece dernek saldırısı olarak görmek istese de bunların bir ibadethane olduğunu, bir cami olduğunu kimse yok sayamaz. Bu konuda hepimize çok önemli görevler düşüyor. Burada birliğimizi göstermemizin nedenlerini de tekrar görüyoruz. Türk toplumu 50 yıldan fazla bir zamandan beri Almanya’da. Çalışıyor ve çaba gösteriyor. Sorun olmaktan ziyade çok önemli katkılarda bulunuyor.”

Programda, hafızlar Abdurrahman Sadien ve Abdulkadir Şehitoğlu Kuran-ı Kerim okudu.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler