'İsviçre'

7 Yaşındaki Kosovalı Mergim, Okul Yolunda Bıçaklanarak Öldürüldü

İsviçre’de okuldan tek başına evine dönen 7 yaşındaki Kosovalı Mergim, hiç tanımadığı 75 yaşındaki İsviçreli Angela N. tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Kadının hangi amaçla saldırıyı gerçekleştirdiği ise henüz bilinmiyor. 

Facebook@ değişiklikler: Perspektif

İsviçre’nin Basel şehrinde geçen hafta 12.45 sularında meydana gelen olayda, okuldan tek başına evine dönen 7 yaşındaki Kosovalı Mergim, sokak ortasında 75 yaşındaki Angela N. isimli bir kadının bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırgan küçük çocuğu sırtından bıçakladıktan sonra olay yerinden yaya olarak uzaklaştı. O esnada okuldan dönen küçük çocuğun öğretmeninin kanlar içinde bulup haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaparken, küçük Mergim kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Anne: “Saldırganı Tanımıyorum, Hayatımızı Mahvetti”

Cinayet, olaydan birkaç gün önce rahatsızlandığı için hastanede tedavi altına alınan annesi Fatma’dan ise bür süre saklandı. İlk başta anneye küçük Mergim’in trafik kazası geçirdiği söylenirken, daha sonra ise cinayet acılı anne ile paylaşıldı. Acılı kadın yerel medyaya yaptığı açıklamada oğlunu en son 2 gün önce hastanede kendisini ziyarete gelince gördüğünü söyledi. Gözü yaşlı anne, “Başımıza gelenlere inanamıyorum. Oğlum artık hiç olmayacak. Saldırganı tanımıyorum hiçbir zaman da görmedim. Hayatımızı mahvetti.” İfadelerini kullandı. 

Daha Önceden Psikolojik Rahatsızlığını Gösteren Kanıt Yok

75 yaşındaki saldırgan kadın ise olay sonrası gittiği polis karakolunda cinayeti itiraf etti. Gözaltına alınan kadın sorguda neden cinayeti işlediği ile ilgili ise hiçbir açıklamada bulunmadı. Ancak İsviçre medyası, Angela N.’nin şimdiye kadar herhangi bir psikolojik rahatsızlığının bulunduğunu gösteren bir kanıtın olmadığını duyurdu. Saldırganın ev sahibi de yaptığı açıklamada, 20 yıldır kendi evinde oturan Angela N.’nin psikolojik rahatsızlığı olduğuna dair bir ifade kullanmadı. Kadının kocası öldükten sonra evde tek başına yaşadığını duyurdu. Öte yandan Blick gazetesi kadının yüklü miktarda borcu olduğunu iddia etti. 

Basel Savcılığı’ndan yapılan açıklamada ise katilin küçük çocuk ve aileyi tanımadığı teyit edildi. Saldırganın cezai sorumluluğu olup olmadığının şüpheli olduğu savunuldu. Kadının psikolojik rahatsızlıktan muzdarip olabileceği iddia edildi. Olayla ilgili incelemenin sürdüğü aktarıldı. Küçük Mergin, Kosova’ya götürülerek son yolculuğuna uğurlandı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler