'Belçika'

“Ben Irkçıyım, Başörtülü Kadınlardan Nefret Ediyorum”

Belçika’da yaşanan olayda, çocuklarını okuldan almaya giden başörtülü iki kadın, bir kişinin ırkçı saldırısına maruz kaldı.

28 Mart 2019 admin
Youtube @ değişiklikler: Perspektif

Belçika‘nın başkenti Brüksel’in güneyindeki Uccle şehrinde meydana gelen olayda, çocuklarını okuldan almaya giden başörtülü iki kadın ırkçı saldırıya maruz kaldı. Olayla ilgili konuşan mağdurlardan Nabilla isimli kadın, kız kardeşi ile birlikte okul çıkışında çocuklarını almaya gittiklerini söyledi. Yaya geçidinden geçtikleri esnada bir şoförün ırkçı saldırısına maruz kaldıklarını aktaran Nabilla, şoförün “Ben ırkçıyım, başörtülü kadınlardan nefret ediyorum!” diye bağırdığını söyledi. Daha sonra ise adamın bilerek aracı kardeşinin üzerine sürerek yere düşürdüğünü aktardı.

Serbest Bırakıldı

Olay sonrası 70’li yaşlardaki şoför, “kasıtlı saldırı ve İslamofobik hakaret” suçlamalarıyla Brüksel Savcılığı’nda ifade verdi. Suçlamaları reddeden şoför serbest bırakılırken, Brüksel Savcılığı soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Mağdur aileler, ayrıca Ayrımcılıkla Mücadele Kurumu (UNIA), Irkçılık, Antisemitizm ve Yabancı Düşmanlığı ile Mücadele Hareketi (MRAX) ve İslamofobiye Karşı Mücadele Kollektifi’ne (CCIB) de şikayet dilekçeleri gönderdi. Saldırganın ise mağdur kadınlar aleyhinde şikayet başvurusunda bulunduğu aktarıldı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler