'Almanya'

Almanya’da İşlenen Suçlar Arasında İlk Sırada Hırsızlık Var

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ülkede geçen yıl 5 milyon 555 bin suç işlendiğini, bu rakamın 2017'ye göre yüzde 3,6 düşüş anlamına geldiğini söyledi.

3 Nisan 2019 admin
@AA değişiklikler: Perspektif

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Federal Suç Dairesi Başkanı Holger Münch ve Schleswig Holstein Eyalet İçişleri Bakanı Hans Joachim Grote ile Federal Basın Merkezinde 2018 yılı Suç İstatistik Raporu’nu açıkladı. Ülkede geçen yıl 5 milyon 555 bin suç işlendiğini belirten Seehofer, bu rakamın 2017’ye göre yüzde 3,6 düşüş anlamına geldiğini bildirdi. Seehofer, “Almanya, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri.” ifadesini kullandı.

Hırsızlık Birinci Sırada

Ülkede 1992 yılından bu yana en az suçun geçen yıl işlendiğine işaret eden Seehofer, gelecek yıl da suç oranının düşmesi durumunda bir başarıdan söz edilebileceğini kaydetti. İşlenen suçlar arasında hırsızlığın birinci sırada yer aldığına dikkati çeken Seehofer, en fazla bankalar ve diğer iş yerlerinin hedef alındığını söyledi.

Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley de ”Almanya güvenli bir ülkedir. Güçlü bir hukuk devletimiz mevcut.” dedi. Barley ayrıca, Almanya’da son yıllarda görevini yapmaya çalışan polis ve ambulans çalışanlarına yapılan saldırıların da dikkate alınması gerektiğini, bu insanların amacının hayat kurtarmak olduğunu vurguladı.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler