'İslamofobi'

Danimarka’da Kur’an’a Hakaret Sonrası Olaylar Çıktı: 23 Kişi Gözaltına Alındı

Danimarka’da aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) Lideri Rasmus Paludan’ın Müslümanların yoğun yaşadığı mahallede yaptığı provokasyon sonrasında olaylar çıktı.

@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Danimarka‘da aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) Lideri Rasmus Paludan’ın Müslümanların yoğun yaşadığı mahallede Kur’an-ı Kerim’i havaya fırlattı.

Müslümanların yoğun yaşadığı başkent Kopenhag’ın Nörrebro semtindeki Blaagards Plads Meydanı’nda polis çemberinde gösteri düzenleyen daha önce ırkçı ifadeleri nedeniyle mahkum olan aşırı sağcı Paludan, elinde tuttuğu Kur’an-ı Kerim’i havaya fırlattı.

23 Kişi Gözaltına Alındı

Paludan’ın bu provokatif eylemi sonrasında olaylar çıktı. Çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık polise taş atıp konteynerleri ateşe verirken polis de kalabalığa karşı biber gazı kullandı. Paludan’a doğru koşan bir kişi emniyet güçleri tarafından engellendi. Paludan, bölgeden polis eşliğinde uzaklaştırıldı. Olaylar gece boyunca sürerken, Kopenhag’ın bazı mahallerinde göstericiler çöp kutularını ateşe verdi. Çıkan olaylarda 23 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Olaylar sonrası Twitter’dan açıklama yapan Danimarka Başbakanı Lars Løkke Rasmussen, vatandaşları Paludan’nun toplum arasında bölücülükten başka bir işe yaramayan anlamsız provakasyonlarından uzak durmaya davet etti.

Daha Önce de Provakasyon Yapmıştı

22 Mart’ta Danimarka Parlamentosu önünde kılınan cuma namazını da protesto eden Sıkı Yön Lideri Rasmus Paludan, Kuran-ı Kerim yakmıştı.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Hatice kader
    2019-04-17 00:42:22

    İnsanların dinine diline ırkına yapılan her türlü saldırıyı kınıyorum......bu hareketi yapan şahısların vatansever olduğuna inanmakta güçlük çekiyorum,vatanını seven hiçkimse bu tür provakasyon larda bulunmamalı,hiç kimse sonsuza kadar yaşamayacak,her canlı ölümü tadacaktır,durum böyle iken insanların neyi paylaşamadıklarını açıkcası anlayamıyorum,kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda.........bu islama değil bu ülkenin başbakanına yapılan bir saygısızlık tır bana göre......birileri ortalığı karıştırıp ve diyeceklerki Lars Løkke sen çekil bu ülkeyi yönetemiyorsun, bak mesep ve din kavgası çıktı deyip kenardan seyredecekler..... amaçları bizi birbirimize düşürmek,bunun başka açıklaması olamaz.......hiç kimse galyana gelmesin,insanların galyana gelmemeleri içinde yönetimin sağ duyulu olması lazım,en kısa zamanda gereğinin yapılması lazım,hükümeti sağ duyulu olmaya davet ediyorum......

Son Yüklenenler