'Avusturya'

Mültecileri Fareye Benzeten Belediye Başkan Yardımcısı İstifa Etti

Avusturya'da mültecilere yönelik ırkçı benzetmede bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Christian Schilcher tepkiler sonrası görevinden istifa etti.

24 Nisan 2019 admin

Avusturya’da koalisyon ortağı aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (FPÖ) Yukarı Avusturya Eyaletine bağlı Braunau am Inn Belediyesi Başkan Yardımcısı Christian Schilcher, mültecilere yönelik ırkçı benzetmesi nedeniyle görevinden istifa etti.

FPÖ Yukarı Avusturya Başkanı Manfred Haimbuchner, basına yaptığı açıklamada, parti gazetesinde mültecileri fareye benzeten ırkçı bir şiiri kaleme alan Schichler’in hem partideki görevini hem de belediye başkan yardımcılığını bıraktığını duyurdu.

Başbakan: İstifa Etmesi En Doğru Adım

Ülke genelinde tepkilere neden olan şiirin ortaya çıkmasının ardından Twitter üzerinden açıklamada bulunan Başbakan Sebastian Kurz, “Irkçı ve çirkin şiirin yaptırımı olarak belediye başkan yardımcısının istifa etmesi en doğru adım oldu. FPÖ Lideri ve Başbakan Yardımcısı (Heinz Christian) Strache’nin tutumu yerinde ve doğru bir karar” ifadesini kullandı.

Strache de söz konusu şiirin partinin görüşüyle bağdaşmayan yanlış bir davranış olduğunu ifade ederek, belediye başkan yardımcısının istifasının partiye verilecek zararı önleme açısından da doğru bir adım olduğunu kaydetti.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler