'Mülteciler'

Danimarka Sığınmacıların Boşanmasına İzin Vermiyor

Mültecilere yönelik alınan kararların tartışma oluşturduğu Danimarka'da sığınmacıların boşanma taleplerinin de geri çevrildiği kaydedildi. 

Danimarka’da geçici oturma izni verilen sığınmacıların boşanma talepleri geri çevriliyor.

Politiken  gazetesinin, boşanma işlemlerini yürüten Devlet İdaresi’nin (Statsforvaltningen) kararlarına dayandırdığı haberine göre, Danimarka’da yürürlükteki Yabancılar Yasasının 7’inci maddesinin 3’üncü fıkrasına göre, sığınmacı olarak Danimarka’da geçici oturma izni verilen yabancıların boşanmasına izin verilmiyor.

İkametgahı Olmayan Boşanamıyor

Yabancılar yasasına göre, Danimarka’da bir yabancının boşanabilmesi için bu ülkede ikametgahının olması gerekiyor. Ancak geçici oturma izni ile Danimarka’da yaşayan sığınmacılar Danimarka’da ikamet etmiş sayılmıyor.

Kanunun Değiştirilmesi Gerekiyor

Devlet İdaresi’nin bu gerekçeyle, geçici izin ile Danimarka’da bulunan sığınmacıların boşanma taleplerini geri çevirdiği kaydedildi. Haberin ardından görüşlerini açıklayan Sosyal Demokrat Parti ve Danimarka Halk Parti’li siyasiler, kanunun değiştirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Danimarka hükümetinin daha önce de mülteci ve göçmenleri 7 hektarlık ıssız Lindholm Adası’nda kurulacak “Geri Gönderme Merkezi”nde toplamak üzere aldığı karar tepki çekmişti.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler