'İnsan Kaçakçılığı'

Afrika’da İnsan Kaçakçıları Yöntem Değiştirdi

Afrika’daki insan kaçakçıları ve tacirlerin, uyguladıkları iş modelleri ve güzergahlarda değişiklik yaptıkları ortaya çıktı. 

İtalya’nın, Akdeniz kıyısındaki Fransa sınırı öncesindeki son yerleşim yeri Ventimiglia kasabası, Avrupa’ya açılmak isteyen ancak Fransa’nın sınırı kontrollerinde geçmesine izin vermediği göçmenlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Fransa'ya geçmek isteyen, çoğunluğu Sudan, Afrika ve Yemenlilerden oluşan göçmenler Ventimiglia kasabasındaki köprü altlarında kalıyor ve Roya Nehri'nde yıkanıyorlar. ( Iker Pastor - Anadolu Ajansı )

Avrupa Birliği Afrika İçin Güven Fonu tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Afrika’daki göçmen tacirleri ve kaçakçıların geçişleri kolaylaştırabilmek için iş modellerinde değişikliğe gittiklerini ortaya koydu. Raporda kaçakçıların yeni rotalar üzerinden insan kaçakçılığına devam ettikleri belirtildi. Rapora göre daha önce Afrika’dan göç etmek için kullanılan yolların değiştiği ve Nijer, Cezayir ve Türkiye üzerinden yeni rotaların ortaya çıktığı belirtildi. Ayrıca yeni kaçakçılık modellerinin göçmenleri gizli olarak kaçırmaktan ziyade ticari seyahatler üzerinden geliştirildiğine değiniliyor. Rapor yazarları, hazırlanan çalışmanın insan kaçakçılığından sorumlu suç şebekelerinin çökertilmesine yönelik olarak finans ve kaçakçılık ağlarının bozulmasını hedef aldığını belirttiler.

Savaşlardan Kaçan Savunmasız İnsanları Hedef Alıyorlar 

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da raporun tanıtımı için konuşan konuşan İnterpol’un Organize ve Gelişmekte Olan Suçlar Programı Direktörü Paul Stanfield ise göçmen kaçakçıları ve tacirlerin daha çok çatışmalardan kaçan savunmasız insanları hedef aldığını belirtti. Kaçakçılarla mücadele için suçun çok yönlü doğasını anlamanın önemine değinen Stanfield, İnterpol’ün bu süreçte mücadelesinin devam edeceğini belirtti. 

İnterpol geçtiğimiz ay Benin ve Nijer’de yaptığı operasyonlarda 157’si çocuk 200’den fazla kişiyi köle tacirlerinin elinden kurtarmayı başarmıştı.(eg) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler