'Mülteci Krizi'

Macaristan Dışişleri Bakanı: “BM Küresel Göç Sözleşmesi En Tehlikeli Belge”

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler Küresel Göç Sözleşmesi’nin şimdiye kadar hazırlanmış en tehlikeli belge olduğunu söyledi.

@AA değişiklikler: Perspektif

Brezilyalı meslektaşı Ernesto Araujo ile yaptığı görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Birleşmiş Milletler’in göç üzerine hazırladığı yeni sözleşmenin şimdiye kadarki en tehlikeli belge olduğunu söyledi. Sözleşmenin reddine yönelik oy kullanan 6 ülkeden birisi oldukları için gurur duyduklarını açıkladı. 

Sözleşmenin Macaristan’ın güvenlik çıkarlarına tamamen aykırı olduğunu ifade eden Szijjarto, bu anlaşmanın dünyadaki milyonlarca kişiyi göç etmesine yönelik teşviklendireceğini savundu. Ülkelerine yapılan göçün güvenlik konusundaki etkisine değinen Macaristan Dışişleri Bakanı, kiminle yaşayıp yaşamayacaklarına karar verme haklarını saklı tuttuklarını sözlerine ekledi. 

“Dünyada En Fazla Zulme Hristiyanlar Uğruyor”

Uluslararası kamuoyunun Hristiyanları dünyada en fazla zulme uğrayan dinin mensupları olarak görmemesinden de yakınan Szijjarto, Orta Doğu’daki 35 bin kadar Hristiyanın vatanlarında kalmasında veya ülkelerine dönmesinde hükümet olarak yardımcı olduklarını söyledi. 

Tüm bunlara ek olarak Bakan, yaptığı açıklamasında Macaristan ve Brezilya’nın, göçmenlere karşı eyleme geçme ihtiyacı ve Hristiyanlara yönelik ayrımcılığın kabul edilemez olması gibi konularda benzer yaklaşımları paylaştıklarını belirtti. Bakan ayrıca uluslararası konularda Brezilya ile işbirliği yapacaklarının da sinyalini verdi. Brezilya Dışişleri Bakanı Araujo ise Macaristan ve Brezilya’nın “seslerini duyurmak için” mücadele verdiğini ve Hristiyan azınlık gruplarının korunması için Macaristan ile çok taraflı kuruluşlarla yapılabilecek işbirliğine açık olduklarını söyledi. bu sorunun ele alınmasının ülkesi için öncelikli meselelerden birisi olduğunu sözlerine ekledi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Brezilya’nın yeni seçilen Başkanı Jair Bolsonaro göçmen karşıtı aşırı sağ politikaları ile biliniyor.(eg) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler