'ALMANYA'

Merkel: “Max ya da Muhammed, Herkesin Fırsat Eşitliğine Güvenebilmesi Gerek”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede herkesin fırsat eşitliğine güvenebilmesi gerektiğini söyledi.

15 Mayıs 2019 admin
@ / AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Anayasası’nın yürürlüğe girmesinin 70. yıl dönümü münasebetiyle Almanya Uyum Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, göçmen kökenlilerin aynı niteliklere sahip olmalarına rağmen Almanlara göre eşit fırsatlara sahip olmadıkları hissini taşıdıklarını bildiğini belirtti.

Buna rıza gösteremeyeceklerini ifade eden Merkel, “Anayasamız toplumumuzun birlikteliği konusunda bir çerçeve sunuyor. Anna ya da Aljona, Max ya da Muhammed, (Almanya‘da) herkesin okul öncesi eğitimde, okulda, iş hayatında ve toplumsal yaşamda fırsat eşitliği olduğuna güvenebilmesi gerek.” şeklinde konuştu.

Irkçılığa, Yahudi Düşmanlığına, Nefrete ve Şiddete Karşı Durma Çağrısı

Anayasanın ülkede herkes için geçerli olduğunu vurgulayan Merkel, herkesin anayasadaki değerleri koruma görevi ve sorumluluğu taşıması gerektiğinin altını çizdi. Merkel, Alman toplumuna hukuk devletinin tüm araçlarıyla ırkçılığa, Yahudi düşmanlığına, nefrete ve şiddete karşı durması çağrısında bulundu. Etkinlikte toplumun birlikteliği için çaba sarf eden kişilere verilen “Talisman Ödülü” bu yıl Holokost’tan kurtulan 97 yaşındaki  Margot Friedlaender’e verildi.

Almanya Uyum Vakfı Başkanı olan eski AlmanyaCumhurbaşkanı Christian Wulff, Friedlaender’in insanlar için önemli bir örnek teşkil ettiğini söyledi.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler