'Belçika'

Türk Kökenli Vekilin Seçmene Gönderdiği Türkçe Mektup Ülke Gündemine Yerleşti

Belçika’da pazar günü düzenlenecek Federal Parlamento seçimlerinde aday olan Türk kökenli siyasetçi Emir Kır, Türk seçmenlere gönderdiği Türkçe mektup nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde.

@facebook değişiklikler: Perspektif

Belçika’da halk, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin yanı sıra Federal ve Bölge Parlamento seçimleri için de pazar günü sandık başına gidecek. Seçimlerde Sosyalist Parti’den (PS) yeniden aday olan Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Türk kökenli Emir Kır’ın Türkçe dilinde seçmenlere mektup göndermesi bir anda ülke gündemine yerleşti.

“Türkçe Mektup Geri Çekilsin”

Genel Başkanlığını Başbakan Charles Michel’in yaptığı Reform Hareketi (MR) partisinin sözcüsü Georges-Louis Bouchez, Kır’ın Türkçe olarak gönderdiği mektubun geri çekilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Türkçe mektubun toplumu bölme amacı güttüğü iddia edilirken, “Nüfusumuzu bölmeyi amaçlayan tüm girişimleri kınıyor ve birlikte yaşamayı teşvik etmek istiyoruz.” diye kaydetti. Sosyal medyada da geniş yer tutan Türkçe mektup ile ilgili tartışmalara Belçika medyası da büyük ilgi gösterdi.

PS Genel Başkanı Kır’a Destek Verdi 

Tartışmaya katılan Sosyalist Parti(PS) Genel Başkanı Elio Di Rupo ise Emir Kır’a destek verdi. Rupo mektubu tercüme ettirdiğini söyledi. Mektupta Emir Kır’ın mecliste de dile getirdiği konuları tekrarladığını söyledi.

“Terör Bahanesiyle Müslümanlar Hedef Gösterildi”

Emir Kır tek sayfa olarak gönderdiği Türkçe mektupta 2014 yılından beri federal milletvekili olarak yürüttüğü görevinde sağcı popülist eksenli iktidarın yıkımına şahit olduğunu dile getiriyor. Hükümetin vatandaşların birçok sosyal hakkını elinden aldığı dikkat çeken Kır, terör bahanesiyle Müslümanların hedef gösterilerek birçok eve baskın düzenlendiğini hatırlattı. Kır, “Brüksel bölgesinde yasakladığımız kurban yasağını her yerde getirmek istiyorlar.” ifadelerini kullandı. Emir Kır iktidara geldiklerinde, yapacakları vaatlere de açıklık getirdi.  

Belçika’da pazar günü vatandaşlar Avrupa Parlamentosu’nda 21 Belçikalı üyesi ile Federal Meclis’te görev yapacak milletvekillerini seçecek.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler