'Başörtülü Kadına Saldırı'

Belçika’da Çocuklarını Okula Götüren Başörtülü Anneye Bıçaklı Saldırı

Belçika’da 3 çocuğunu okula götüren başörtülü bir kadın, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan kadının hayati tehlikesi sürüyor.

Belçika’nın Anderlecht şehirinde dün sabah 7:20 sularında meydan gelen olayda, 32 yaşındaki başörtülü bir kadın, çocuklarını okula götürürken bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Karnından bıçaklanan kadın ağır yaralanırken, gözleri önünde annelerine yapılan saldırı sonrası çocuklar da şoka girdi. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaparak hastaneye kaldırıldığı kadının durumunun ciddiyetini koruduğu, henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi. Dün akşam ameliyattan çıktığı belirtilen annenin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü aktarıldı.

Saldırgan Kaçtı

Henüz kimliği tespit edilemeyen saldırganın da olay yerinden yaya olarak kaçarak uzaklaştığı belirtildi. Saldırı ile ilgili konuşan Bruxelles Savcılığı Sözcüsü Denis Goeman, cinayete teşebbüs suçlamasıyla olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Saldırganı yakalamak için etraftaki kamera görüntülerinin incelendiğini duyurdu. Öte yandan olayın İslamofobik saldırı olduğu yönündeki sosyal medyada yapılan yorumların hatırlatıldığı Goeman, saldırının nedeninin henüz belli olmadığını dile getrdi.

Daha Önce de Başörtülü Kadınlar Hedef Alınmıştı

Anderlecht’te daha önce de küçük kızıyla birlikte kaldırımda yürüyen başörtülü bir kadına, vücuda yüksek gerilimli elektrik veren ve geçici felce neden olan silah ile saldırıda bulunulmuştu. Geçen hafta ise Brüksel’in güneyindeki Uccle’de bir kişi, çocuklarını okuldan almaya giden başörtülü iki kadına saldırmıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler