'Cami Saldırısı'

Fransa’da Cami Önünde Silahlı Saldırı: İmam Rachid El Jay Yaralı

Fransa’nın batısında bulunan Brest ketindeki Pontanezen Camisi'nin önünde, cami imamı Rachid El Jay ve cemaatten bir kişi silahlı saldırının hedefi oldu. Saldırıyı gerçekleştiren saldırganın ise olay sonrası intihar ettiği duyuruldu.

27 Haziran 2019 admin

Fransa’nın batısında bulunan Brest kentindeki bir cami önünde silahlı saldırı meydana geldi. Saat 16 sularında meydan gelen olayda cami imamı Rachid El Jay 4 kurşunla yaralandı. Kurşunların El Jay’ın sırtına ve bacaklarına isabet ettiği kaydedildi. Saldırıda cemaatten bir kişinin de bacaklarından 2 kurşunla vurulduğu bildirildi. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İmam El Jay ve yaralanan cemaatin hayati tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı.

Saldırgan Başından Vurulmuş Olarak Bulundu

Yerel basına yansıyan bilgilere göre, saat 16.00 sıralarında cami önünde duran arabadan inen bir kişi camiden çıkan başka biri ile tartıştı. Yaşanan tartışma sonucu arabadan inen kişi 6-7 el ateş açtı. Saldırganın daha sonra ise geldiği araba ile uzaklaştığı belirtildi.

Fransız medyası saldırganın olay yerine yakın bir bölgede intihar ettiğini duyurdu. Saldırganın olay yerine kullandığı aracına yakın başına tek kurşun sıkılmış halde bulunduğu duyuruldu.

Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Saldırı ile ilgili Twitter’dan açıklama yapan İçişleri Bakanı Christophe Castaner, tüm ülkede ibadet yerlerinde güvenlik önlemlerinin artırılması talimatını verdiğini söyledi. 

Olay yerine gelen Brest Belediye Başkanı François Cuillandre ise, caminin son dönemde herhangi bir saldırı tehdidi almadığını söyledi.

Polisin olay ile ilgili soruşturması devam ediyor.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler