'Cami Saldırıları'

Köln’de DİTİB’in Merkezi Bomba İhbarı Nedeniyle Boşaltıldı

Almanya'nın Köln kentinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi, bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı.

DİTİB Köln Merkez Cami© Ferhan Köseoğlu @Perspektif

Almanya’nın Köln kendinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi, bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı.

Volsfront adlı aşırı sağcı bir örgütten DİTİB’in elektronik posta adresine gelen ve bomba ihbarı içeren yazı polise iletildi. Polis, güvenlik amacıyla Köln Merkez Camisi’nin de içinde bulunduğu DİTİB Genel Merkezini tahliye ederek, bölgeyi kordon altına aldı. DİTİB’in bulunduğu Ehrenfeld semtindeki caddeler trafiğe kapatılırken, bölgedeki tren ve tramvay seferleri de durduruldu.

Ditib Köln Merkez Cami Bomba İhbarı

DİTİB Köln Merkez Camii Bomba İhbarı Nedeniyle Boşaltıldı@ Perspektif

“Yoğunlaşan Saldırıların Zirve Noktası”

İhbar ile ilgili Perspektif’e konuşan DİTİB Dış İlişkiler Müdürü Zekeriya Altuğ, bu sabah e-maille bomba tehditi yapıldığını söyledi. Tehdidi polis ve emniyet güçlerinin ciddiye aldığını kaydeden Altuğ, bu nedenle DİTİB Genel Merkezi’nin yanı sıra cami ve etraftaki bazı sokaklarının boşaltıldığını aktadı. Bu olay son 1 haftadır yoğunlaşan bir saldırı zincirinin zirve noktasını olduğuna da dikkat çeken Altuğ, “Geçen hafta çarşamba günü Schleswig’de DİTİB camimize saldırı oldu, cami dağıtıldı hatta Kur’an-ı Kerim sayfaları yerlere atıldı. Yine dün gece Karlsruhe camimize bir saldırı oldu. Endişeliyiz. Bina içerisinde sadece çalışanlarımız değil bu camiye ibadet etmek için her gün gelen yüzlerce insan var. Hatta camiyi merak edip görmek için de gelen çok çeşitli insanlar var. Sadece dün 4 tane okul sınıfı bu camiyi ziyarete gelmişti. Bugün de yine sınıflar camiye gelecekti hatta sabahleyin bir grubun geldiğini biliyorum.  “dedi.

DİTİB Köln Merkez Camii Bomba İhbarı Nedeniyle Boşaltıldı@ Perspektif

“Ürkütücü Bir Durum”

İnsanların hayati tehlikesinin olmasının ürkütücü bir durum olduğuna vurgu yapan Altuğ, Almanya’daki son dönemdeki  bazı tartışmaların tehlikeli boyutlara yöneldiği uyarısında bulundu.

DİTİB Köln Merkez Camii Bomba İhbarı Nedeniyle Boşaltıldı@ Perspektif

Bomba tehdidinin arkasında kimlerin olduğunu henüz bilmediklerini de vurgulayan Altuğ, “Bunları emniyet güçleri araştıracaktır. En yakın sürede ortaya çıkarılmasını arzu ediyoruz. Tabi cami saldırıları ile ilgili tespit olaylarında düşük bir başarı şansı var. İnşallah bu olayın ciddiyetine binaen aydınlatılabileceğini ümit ediyoruz.”dedi. (P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler