'Türkiye'

Yurtdışından Getirilen Telefon Harçlarına Zam Geldi

Yolcu beraberinde getirilen telefonlar için kullanım izin harcını yeniden belirleyen karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

21 Temmuz 2019 admin
@AA değişiklikler: Perspektif

Türkiye’de yıllardır harç kapsamında, yabancı telefonları kayıt alınması ve vergisiz olarak satılması önlenmeye çalışılıyor.  Bu düzenlemeyle birlikte, yurt dışından gelen yolcular, il veya ilçe vergi dairelerine pasaportları ile başvurarak, girdikleri tarihten itibaren 120 gün içerisinde telefonlarını kayıt ettirebiliyor. Bu işlemin “e-devlet” sistemi üzerinden yapılması da mümkün. Ancak bu işlem, sadece 2 yılda bir kez olarak gerçekleştirilebiliyor. Son olarak 2018 yılının Kasım ayında zamlanan harç tutarı, bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile birlikte yeniden düzenlendi.

Bununla birlikte 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (8) sayılı tarifenin “VIII- Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı” başlıklı bölümün (1) numaralı fıkrasında yer alan maktu harç tutarı 1.500 TL olarak yeniden belirlendi.

Söz konusu karar, dün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Son Karar Sonrası Yüzde 200 Zam

Son yıllarda bu tutar birkaç kez zam almıştı. 8 Kasım 2018 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile, 170,7 TL’den 500 TL’ye çıkarılmıştı. Yine sonrasında IMEI kayıt harcı 1 Ocak 2019 tarihinde tekrar zamlanarak, 618,60 TL’ye kadar yükselmişti.  Bugün yapılan düzenleme ile son düzenleme arasındaki fark ise tam olarak 881,40 TL. Bu da yüzde 200’lük bir zam anlamına geliyor. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler