'Almanya'

Almanya’da Türk Kökenli Vekilden Çağrı: Camilerde Güvenlik Önlemlerini Artırın

Bavyera Eyaleti'nde, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Türk kökenli vekili Arif Taşdelen, son dönemde camilere yönelik artan bomba ihbarlarını gündeme getirerek camilerde güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

Pessinger Hacı Bayram Cami, Münih@Facebook değişiklikler: Perspektif

Almanya‘da son dönemde camilere yönelik artan bomba ihbarları, Bavyera’da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Türk kökenli vekili Arif Taşdelen tarafından soru önergesi ile gündeme getirildi. Taşdelen, son olarak Pasing ve Freimann şehirlerindeki iki camiye e-posta yoluyla eş zamanlı olarak gönderilen bomba tehditleri ile ilgili Bavyera hükümetine soru önergesi iletti.

Kamuoyuyla da paylaştığı soru önergesinde Taşdelen, Bavyera hükümetinden İslam karşıtı suçların sayılarını açıklamasını talep etti. Camilerde ciddi güvenlik önlemlerin alınması çağrısında bulundu. Polislerin cami çevresinde görünürlüğünü artırması gerektiğinin altını çizen Türk kökenli vekil, “İnsanlar sürekli saldırıya uğradıkları ve tehdit mesajları aldıkları bir süreçte, polisin camilerdeki varlığı büyük önem taşıyor. Ayrıca hükümet bununla birlikte Müslüman vatandaşların endişelerini ciddiye aldığını göstermiş olur.” dedi.

“Müslümanlar Mağdur Olunca Gündeme Getirilmiyor”

Arif Taşdelen, Müslümanların zanlı konumunda olduğu durumlarda bu konunun herkes tarafından konuşulduğuna da dikkat çekerken, mağdur oldukları durumlarda ise bunun çok az gündeme getirildiğini aktardı. Taşdelen, Münih’deki camilere ulaşan bomda tehditlerine ilişkin acil olarak eyleme geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Elimizden Geldiği Kadar Müslümanları Yok Edeceğiz”

Almanya‘da Münih yakınlarındaki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Passing Hacı Bayram Camisi’ne perşembe günü yerel saatle 12.03’te aşırı sağcı bir örgütten gelen elektronik postada, camiye yerleştirilen plastik patlayıcının 16.00’da patlayacağı kaydedilirken, “240 dakikanız var. Elimizden geldiği kadar Müslümanları yok edeceğiz.” ifadesi yer alıyordu. Tehdit, ülkede yasaklanmış bir Neonazi grubunun adı olan, “Blood & Honour” (Türkçe: Kan ve Şeref) imzası ile gönderilmişti. Tehdit üzerine tahliye edilen camide 40 polis ve köpeklerle bomba araması yapılmış, çevredeki çalılıklar ve çöp kutuları da aranmıştı. Polis, iki saat süren arama sonrası ihbara ilişkin bir kanıt bulunamadığını açıklayarak güvenlik çemberini kaldırmıştı. Münih’te Araplara ait bir başka camiye de aynı şekilde bomba ihbarı yapılmış, polisin yaptığı aramada orada da ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştı.(ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler