'Camilere Bomba İhbarları'

“Almanya’da İslam Düşmanlığı Endişe Verici Bir Boyuta Taşınıyor”

Almanya'da son dönemde camileri hedef alan ırkçı saldırılar artarken, ülkenin farklı şehirlerindeki camilere de bomba ihbarları yapılıyor. Almanya İslam Konseyi eski Başkanı Ali Kızılkaya, bu durumun ülkede Müslümanlara karşı düşmanlığın endişe verici bir boyuta geldiğinin göstergesi olduğu uyarısında bulundu.

Almanya’da son dönemde camilere yönelik artan ırkçı saldırılar ve bomba tehditleri endişeye neden oluyor. Son 2 haftada 8 camiye ırkçı saldırı gerçekleştirilirken, 9 camiye de “Combat 18” isimli neo-Nazi terör örgütü tarafından elektronik posta yoluyla bomba ihbarı yapıldı. Son olarak başkent Berlin’de bulunan  Alman Sol Parti (Die Linke) Genel Merkezi’ne de aynı örgütün imzasını taşıyan elektronik posta ile bomba ihbarında bulunuldu.

Ülkede yaşanan bomba ihbarları ve ırkçı saldırıları Perspektif’e değerlendiren İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreter Yardımcısı ve Almanya İslam Konseyi (Alm. “Islamrat”) eski Başkanı Ali Kızılkaya, ihbarlarla ülkede Müslümanlara karşı düşmanlığın endişe verici bir boyuta taşındığı uyarısında bulundu. Kızılkaya, “Şimdiye kadar camilerin camı, penceresi kırılıyordu. Ama şimdi bomba ihbarları yapılıyor.” ifadelerini kullandı. Ülkede şiddetin dilinin çok daha sivrildiğini kaydeden Kızılkaya, yetkililerin acilen tedbir alması gerektiğine dikkat çekti. Yaşanan bomba ihbarları ve ırkçı saldırıların; din özgürlüğü, Müslümanlanların can güvenlikleri olmak üzere Almanya demokrasisine de bir tehdit oluşturduğu tespitinde bulundu.

“Bu Tehditlerin Faillerini Ortaya Çıkarmak Devletin Görevi”

Tehdit ve saldırıların arakasındakilerin amacının toplumu bölmek, korku yaymak ve güvensiz bir ortam oluşturmak olduğunu da aktaran Ali Kızılkaya, “Hükümet buna fırsat vermemeli. Acilen camilerde güvenlik önlemlerinin artırılması gerekir. Herkes gibi Müslümanların da bu ülkede güven içinde, korkusuz bir şekilde yaşaması sağlanmalı. Devlet ciddi bir şekilde güvenlik birimleriyle bunun üzerine gitmelidir. Bu tehditlerin faillerini ortaya çıkarıp toplumsal barışı temin etmek devletin görevidir. Onun için bütün imkanlar seferber edilmelidir.” dedi. Kızılkaya, Almanya’da hem İslam düşmanlığı hem de antisemitizmin endişe verici boyutlara yükseldiği uyarısında bulundu.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreter Yardımcısı ve Almanya İslam Konseyi (Alm. “Islamrat”) eski Başkanı Ali Kızılkaya.

“Aşırı Sağ Toplumun Geneli İçin Bir Tehdittir”

Aşırı sağın hedefinde sadece Müslümanların olmadığına da vurgu yapan Ali Kızılkaya, Alman Sol Parti Genel Merkezi’ne yönelik bomba ihbarının da bunun göstergesi olduğunu belirtti. Aşırı sağın aynı zamanda sol ve çoğulcu toplumun parçası diğer kesimlere karşı da bir tavır içerisinde olduğunu belirten Kızılkaya, aşırı sağın toplumun genelini tehdit ettiğine vurgu yaptı.

“Herkes Kullandığı Dile Dikkat Etmeli”

Bu tarz aşırı sağ ve ırkçı eylemlerin alan kazanmaması için herkese görev düştüğünü de belirten IGMG Genel Sekreter Yardımcısı , “Bütün toplum kendini gözden geçirlemeli. Siyasetçiler ve medya Müslümanlara yönelik söylemlerine dikkat etmeli. Dışlayıcı politikalardan ve uygulamalardan vazgeçilmesi lazım. Daha iyi bir hoşgörü ortamı için çalışılması gerekiyor. Entegrasyon politikaları da bunun içindedir. Suçlayıcı dilin terkedilmesi gerekir.” diye kaydetti.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Turgay kalem
    2019-07-24 14:08:31

    Perspektif dergimize öncelikle teşekürler böyle önemli konulari ve güzel yazilariyla araştirma tarihe sanata kültüre vermişolduğunuz dann dolayi tüm perspektif ekibine cani gönülden teşekürler üzüldügüm bir konu genclerimiz okumuyor okutamiyoruz camii ye götürüyorum ilgi hin yok bu kadarmi ruhsuz idealsiz bir topluluk olduk

Son Yüklenenler