'Yeni zelanda'da Terör Saldırısı'

Yahudi Cemaatlerden Yeni Zelanda’daki Terör Mağdurlarına Destek

Dünya genelinde Yahudi cemaatine mensup kişiler, Yeni Zelanda’daki terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve diğer mağdurlar için 1 milyon doların üzerinde para bağışladı.  

@AA değişiklikler: Perspektif

Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’da Yahudi cemaatinden önde gelen kişi ve topluluklar, toplam 51 kişinin yaşamını yitirdiği Yeni Zelanda’daki terör saldırısının mağdurları ve kurbanların aileleri için 1 milyon doların üzerinde para yardımında bulundu 

Saldırının gerçekleştiği Christchurch’deki Kent Konseyi tarafından hazırlanan bir törende, Yahudi cemaati üyeleri topladıkları bağışları Müslüman heyete takdim etti. Törende hazır bulunan iki dinden temsilciler olumlu ve sıcak mesajlar verdi.  

“Yahudiler ve Müslümanlar Tarih Boyunca Zulüm ve Ayrımcılığa Maruz Kaldı”

Yeni Zelanda’daki Yahudi Konseyi’nden Stephan Goodman, iki dinin ortak İbrahimi gelenekten geldiğini hatırlatarak Yahudiler ve Müslümanların tarih boyunca zulüm ve ayrımcılığa maruz kaldığının altını çizdi. Bu zulüm ve ayrımcılığın hala devam ettiğini söyleyen Goodman, hem Yeni Zelanda hem de diğer ülkelerde bulunan Yahudi cemaati üyelerinin cami saldırılarının kurbanları ile empati yaptığını belirterek, onları desteklediklerini bilmelerini istediklerini ifade etti. Stephan Goodman ayrıca eğitim, tıbbi ihtiyaçlar, danışmanlık ve planlama gibi konularda Müslüman-Yahudi ilişkilerinin uzun vadeli şekilde geliştirilmesini amaçladıklarını da sözlerine ekledi.  

“Bir İnanca Yapılan Saldırı Hepimize Yönelik Bir Saldırıdır”

New South Wales Yahudi Temsilciler Meclisi Genel Müdürü Vic Alhadeff ise yaptığı açıklamada, “Bir inanca yapılan saldırı hepimize yönelik bir saldırıdır.” dedi. Yeni Zelanda’daki İslam Dernekleri Federasyonu’ndan İbrar Şeyh ise Yeni Zelanda’daki Yahudi ve Müslüman toplulukların zaten uzun bir işbirliği geçmişine sahip olduğunu belirterek küresel topluluktan bu kadar geniş bir boyutta destek gelmesini ise minnetle karşıladıklarını söyledi.  

Yahudi cemaatler tarafından terör mağdurları için toplanan bağışın, Christchurch Vakfı tarafından dağıtılması öngörülüyor.(eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler