'Yabancı Düşmanlığı'

Almanya’da Eritre Vatandaşına Irkçı Saldırı

Frankfurt yakınlarında Eritreli bir kişiyi ağır yaralayan Roland K. adlı Alman intihar etti. Savcılık saldırının yabancı düşmanlığından kaynaklandığını açıkladı.

© Perspektif

Almanya‘nın Frankfurt kenti yakınlarında bulunan Waechtersbach beldesinde Eritreli bir kişiyi silahla ağır yaralayan Roland K. adlı Almanın intihar ettiği bildirildi.

Frankfurt Başsavcılığı, dün meydana gelen olayda, Roland K’nin, 26 yaşındaki Eritre vatandaşına arabasından ateş açarak kaçtığını ve olayın ardından intihar ettiğini açıkladı.

Saldırgan İntihar Etti

Açıklamada, saldırının yabancı düşmanlığından kaynaklandığının tespit edildiği ve Roland K.’nin aşırı sağ örgütlerle bağlantısının olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi. Roland K’nin aracında yaralı halde bulunduğu ve hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Eritreli gencin de hastanede tedavi altında olduğu bilgisi paylaşıldı.

Evinde Yapılan Aramada 5 Adet Silah Bulundu

Öte yandan polis, Roland K’nin evinde yapılan aramada 5 adet ruhsatlı silah buldu. Evde aramaya katılan ve ismi açıklanmayan bir polisin de Alman medyasına yaptığı açıklamaya göre, saldırganın evinde silahların yanı sıra bir veda mektubu da tespit edildi.(AA,P) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler