'Cami Saldırıları'

Almanya’da 3 Camiye Bomba İhbarı: “Saat 15:45’te Patlayacak”

Almanya'da DİTİB'e bağlı Duisburg, Mannheim ve Mainz'daki camilere bomba ihbarı yapıldı. Polis, güvenlik amacıyla camileri tahliye ederek arama yaptı.

@AA değişiklikler: Perspektif

Almanya‘nın Duisburg kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Merkez Camisi’ne bugün yerel saatle 10.20’de yapılan ihbar sonucu polisin cami çevresine güvenlik şeridi çekerek bomba araması yaptığı bildirildi.

Combat18 imzasıyla gönderilen elektronik postada “Caminin ana giriş kapısına yerleştirdiğimiz TATP bombası saat 15.45’te patlayacak.” ifadesi yer aldı. Gelen elektronik postanın polise bildirilmesinin ardından güvenlik amacıyla cami tahliye edilerek arama yapıldı.

Öte yandan DİTİB’e bağlı Mannheim ve Mainz’daki camilere de bomba ihbarı yapıldığı ortaya çıktı.

Cami Saldırılarında Artış

Almanya’da son 2 haftada camilere yönelik beş bomba ihbarı, üç saldırı gerçekleşti. Geçen ay İçişleri Bakanlığı, Mecliste bir soru önergesine verdiği cevapta da yılın sadece ocak-mart döneminde camilere ve Müslümanlara yönelik 132 suçun kayda geçtiğini açıklamıştı. Bakanlığın cevabında, bu oranın kesin olmadığına, kayıtlara eklenecek nisan-haziran dönemindeki suçlarla bu sayının daha da artabileceğine işaret edildi. Güvenlik uzmanları ise her saldırının rapor edilmemesi nedeniyle bu rakamın daha yüksek olduğu konusunda hemfikir.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler