'Türkiye'

Yeneroğlu’ndan Dövizle Askerlik ve Yurt Dışından Emeklilik Düzenlemesine Tepki

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yurt dışında yaşayan vatandaşları ilgilendiren dövizle askerlik bedelinin artırılması, yurt dışından emeklilikle ilgili düzenleme ve yurt dışından getirilen telefonlar için maktu ücreti konusu ile ilgili açıklama yaptı.

Mustafa Yeneroğlu @ AA değişiklikler: Perspektif

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yurt dışında yaşayan vatandaşları ilgilendiren 3 düzenleme konusunda sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yeneroğlu, kanuna destek vermediğini kaydederek, “Sürecin yönetilmesi ve karar alma biçiminin, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik her şeyden önce usulen saygısızlık olarak kabul ettiğimi ilgililer bilmekteler.” ifadelerini kullandı.

Yurt dışından emeklilik konusunda görüşünün alınmadığını, 2 yıldır ısrarla bilgi istemesine rağmen bakanlıktan bilgi verilmediğini belirten Yeneroğlu, “Bu sebeple kanuna destek vermedim. Sürecin yönetilmesi ve karar alınma biçiminin, yasama organı üyesi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın meselelerini çalışan birisi olarak şahsım nezdinde, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik her şeyden önce usulen saygısızlık olarak kabul ettiğimi de ilgililer bilmekteler.” dedi.

“Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlarımıza yönelik Usulen Saygısızlık”

Kendisine yöneltilen 3 konuyla ilgili açıklama yapan Yeneroğlu, şunları söyledi: “Son günlerde başta dövizle askerlik bedelinin artırılması, yurt dışından emeklilikle ilgili düzenleme ve yurt dışından getirilen telefonlar için maktu ücreti konusunda vatandaşlarımızın haklı soruları ve tepkileriyle karşı karşıyayım. Yurt dışından emeklilikle ilgili düzenleme konusunda tüm ısrarlarıma rağmen ve en az iki yıldır ilgili Bakanlık ve SGK’dan talep etmeme rağmen ne bilgilendirildim ne kanun teklifi benimle istişare edildi ne de görüşüm alındı. Bu sebeple kanuna destek vermedim. Sürecin yönetilmesi ve karar alınma biçiminin, yasama organı üyesi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın meselelerini çalışan birisi olarak şahsım nezdinde, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik her şeyden önce usulen saygısızlık olarak kabul ettiğimi de ilgililer bilmekteler.

“Gençlerimizin Yoğun Olarak Vatandaşlıktan Çıkmasından Endişeliyim”

Yurt dışından getirilen telefonlar için maktu ücret konusu, Resmî Gazetede okuduğum kadarıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleridir. Sürece herhangi bir şekilde dahil edilseydim, elbette görüşümü bildirirdim.

Yurt dışı vatandaşlarımızla ilgili zaruri açıklamaDeğerli kardeşlerim, Son günlerde başta dövizle askerlik bedelinin…

Gepostet von Mustafa Yeneroğlu am Samstag, 20. Juli 2019

Dövizle askerlik konusunda, kendi çıkarttığımız kanunun tersine çevrilmesini doğru bulmadım ve görüşlerimi de her platformda dile getirdim. Maalesef netice alamadım. Endişem o ki, yükseltilen bu meblağ karşısında doğuştan ilgili ülkenin vatandaşlığını zaten almış olan yurt dışındaki gençlerimizin yoğun olarak vatandaşlıktan çıkacaklarıdır. Oysa 2016’da 1000 euro olarak belirlediğimiz düzenlemede hem vatandaşlıktan çıkışları ciddi manada azaltmış, hem de gelirleri öncekine nazaran ciddi manada artırmıştık. Umarım yeni düzenleme ile tersi olmaz.”(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler