'Almanya'

Berlin’de Açılacak İlahiyat Enstitüsüne Yoğun İlgi

Almanya’nın başkenti Berlin’de açılacak ilahiyat enstitüsüne beklenilenden fazla ilgi olduğu açıklandı.

Humboldt Universitesi, Berlin@Shutterstock değişiklikler Perspektif

Almanya’nın başkenti Berlin’de Humboldt Üniversitesi bünyesinde açılacak ilahiyat enstitüsüne beklenenden fazla ilgili olduğu açıklandı. Enstitünün kurucu direktörü tarihçi Michael Brogolte, 2019-2020 eğitim öğretim yılında kapılarını açacak fakülte ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Brogolte, ilk sene için beklentilerinin 80 öğrenci olduğunu ancak kayıt için başvuran öğrencilerin sayısının 240’ı bulduğunu söyledi. Bu nedenle enstitünün ilk dönem için 150 ila 180 arasındaki öğrenci ile eğitim hayatına başlayacağını aktardı. 

Dersler 1 Ekim’de Başlıyor

Brogolte derslerin 1 Ekim itibariyle kesin olarak başlayacağını duyurdu. Ancak enstitüde görev yapacak öğretim görevlilerin isimleri ise açıklanmadı. Brogolte, tayin süreci henüz sonuçlanmasa bile, anlaşılan misafir hocalar ile derslerin sürdürüleceğini kaydetti.

Öğretim Görevlilerini İslami Cemaatlerin de Yer Aldığı Kurul Belirleyecek

Enstitüde görev yapacak öğretim görevlilerinin ise üniversitenin belirlediği 4 kişi ve üç İslami cemaatin (Berlin İslam Federasyonu, Almanya’daki Şii Cemaatlerin İslami Birliği, Almanya Müslümanları Merkez Konseyi) temsilcilerinin katıldığı Danışma Kurulu tarafından onaylanması gerekiyor. Kurulun görevi enstitüde öğretilecek içeriğin İslam dininin ilkeleri ile uyuşmasını sağlamayı amaçlamaktadır. (esyb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler