'İslamofobi'

Berlin’de İslamofobik Saldırı: Başörtülü Kızın Yüzüne Sıvı Bir Madde Sıkıp Kaçtı

Almanya'da 18 yaşındaki başörtülü genç kız, bindiği trende İslamofobik saldırıya maruz kaldı. Saldırgan kadın, başörtülü kıza trende hakaret edip indiği istasyonda ise yüzüne sıvı bir madde sıkarak kaçtı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 18 yaşındaki başörtülü genç kız, İslam düşmanı saldırıya maruz kaldı. Berlin’in güneyindeki Britz’de metroda medana gelen olayda, kimliği belirlenemeyen bi kadın başörtülü kız çocuğuna önce hakaret etti, sonra ise yüzüne sıvı bir madde sıkarak olay yerinden kaçtı. 

“Müslümanlardan Nefret Ediyorum”

Berlin polisinden Perspektif’e yapılan açıklamada, olayın İslam düşmanı bir saldırı olduğu doğrulandı. Trende başlayan hakaretlerin genç kızın indiği Parchimer Allee İstasyonu’nda da devam ettiği belirtildi. Irkçı kadının başörtülü kıza, “Ben Müslümanlardan nefret ediyorum. Siz sadece problemlere neden oluyorsunuz. Sen başörtülü bir k.ltaksın.” dediği aktarıldı.

Başörtülü Kızın Yüzüne Sıvı Bir Madde Sıktı

Hakaretlere maruz kalan genç kızın indiği durakta da ırkçı saldırıdan kurtulamadığı belirtildi. Durakta inen saldırganın kızın yüzüne sıvı bir madde sıkarak olay yerinden kaçtığı belirtildi. Polis, saldırı sonası kızın yüzünde yanma hissettiği, yoldan geçenlerin yardımı ile yüzünü temizlediğini duyurdu. Ancak başörtülü kızın tıbbi tedavi almayı ise reddettiğini aktardı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, ırkçı saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler