'Almanya'

Almanya’da Kiracılara Yeni Haklar: Fazla Parayı Geri İsteyebilecekler

Almanya’da hükümet ortakları ülke genelinde kira artışı ve yeni konut inşası konularında anlaşmaya vardı. Kira artışı yüzde 10 ile sınırlandırıldı, yüksek kira ödeyenler geçmişe dönük farkı ev sahibinden geri talep edebilecek.

21 Ağustos 2019 admin
@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’da hükümet ortakları CDU/CSU ve SPD, ülke gündeminden düşmeyen kira artışı ve konut alımı konusunda fikir birliğine vardı. Kira artışlarını yüzde 10’la sınırlandıran tasarıya göre yüksek kira ödeyenler geçmişe dönük farkı ev sahibinden geri talep edebilecek. Komisyoncu payları yeniden düzenlenecek. Konut sorunun yaşandığı bölgelerde ise kiraya yeni verilen konutların kira bedelleri bölgedeki ortalamanın yüzde 10’undan daha fazla olamayacak.

2,5 Yıl Geriye Dönük Ödenen Kiralar Ev Sahibinden Talep Edilebilecek

Yaşadıkları mahallelerde semtin ortalama kirasının üzerinde kira bedeli ödeyenler, aradaki farkı (2,5 yıl geriye dönük) geri talep edebilecekler. SPD daha uzun süre getirilmesini isterken, CDU/CSU sürenin 2.5 yıl ile sınırlandırılmasında diretti. Tasarının bu yılın sonunda yürürlüğe gireceği açıklandı.

Yeni Konut Yapımı İçin 100 Milyon Euro Pay Ayrılacak

Kiralık konut yapımı için yeni arsalar üretilecek. Arsaların konut yapımına uygun hale getirilmesi için hükümet bütçeden 100 milyon Euro’luk bir pay ayıracak. Konut yapımını teşvik etmek için destekleyici programlar hayata geçirilecek. Enerji tasarrufu sağlayacak projelere daha büyük destekler sunulacak. Temel emeklilik ve iklim konularında ise taraflar tekrar masaya oturacak. Temel emeklilik konusunda Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD) ile Başbakanlık Müsteşarı Helge Braun bir araya gelip ortak bir çalışma yapacak. İkilinin başkanlığında yapılacak çalışmanın iki hafta içinde tamamlanması bekleniyor.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler