'Almanya'

Almanya’da Hatalı Yere Parkın Cezası 100 Euro Para ve 1 Puana Çıkarılıyor

Almanya’da trafik cezaları ile ilgili hazırlanan yasa tasarısı Federal Meclis'e sunuldu. Federal Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer’in hazırladığı yasa tasarısı trafiği aksatan sürücülere ağır cezalar öngörüyor.

Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Federal Ulaştıma Bakanı Andreas Scheuer tarafından hazırlanan trafik cezalarını büyük ölçüde artırılmasını öngören yasa tasarısı, Federal Meclis’te görüşülecek. Hükümet ortağı SPD ile birlikte Yeşiller’in de destek verdiği tasarının yasalaşması durumunda trafik kurallarını ihlal edenler için uygulanan para cezaları önemli derecede artırılacak.

Ceza Puanı da Kesilecek

Yeni tasarıda bisikletler için ayrılan yola, kaldırıma veya ikinci şeride park edip yaya, bisiklet ve araç trafiğini aksatan sürücülere 100 Euro’ya kadar para cezası öngörülüyor. Ayrıca bu kişilere 1 ceza puanı da kesilecek. Böylece bu kişilerin ehliyetine el konulmasının da önü açılmış olacak. Şimdiye kadar ise hatalı yere park edenler için kesilen ceza 10 ila 35 Euro arasıda değişiyordu. Konu ile ilgili konuşan Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Ulli Nissen de artık parayı umursamayan kişilerin uygulanacak ceza puanını umursayacaklarına dikkat çekti.

Eyalet Hükümetleri Sıcak Bakıyor

Hazırlanan yasa tasarısının yasalaşması için Federal Meclis ile birlikte Eyaletler Meclisinin de onayı gerekiyor. Eyaletler Meclisini oluşturan eyalet hükümet temsilcilerinin de tasarıya sıcak baktıkları kaydedildi. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler