'Fransa'

Alp Dağlarında Göçmen Karşıtı Eylem Yapan Aşırı Sağcılara Hapis Cezası

Göçmenlerin Avrupa'ya gelmesini protesto etmek için 2018 yılında Fransa ile İtalya sınırında yasa dışı eylem gerçekleştiren aşırı sağcı Kimlikçi Nesil Hareketi grubunun 3 üyesi, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

30 Ağustos 2019 admin
Fransa’da aşırı sağ görüşleri ve göçmen karşıtı faaliyetleriyle bilinen Kimlikçi Nesil (Generation Identitaire) grubunun yöneticileri, Fransız Alplerinde sığınmacılara karşı helikopter ve insansız hava aracıyla gerçekleştirdikleri sınır kapatma eylemi nedeniyle mahkum oldu.

Gap Temyiz Mahkemesi, 2018 yılında Fransa İtalya sınırında gerçekleştirilen eylemi düzenleyen aşırı sağcı örgütün 3 yöneticisine 6 ay hapis cezası verdi. Ayrıca aşırı sağcı örgütün de 75 bin Euro para cezası ödemesine hükmedildi. Mahkeme, sanıkların doğal bir ortamde gerçekleştirilen eylem ile devlet kurumlarının işleyişi ile ilgili toplumun kafasında karışıklığa neden olduklarına karar verdi. Temmuz ayında görülen davada da savcı 3 sanık için 6 ay hapis cezası talebinde bulunmuştu.

Sınırı Tel Örgülerle Kapatmışlardı

Aşırı sağcı Kimlikçi Nesil  tarafından 2018 yılında, Fransa ve İtalya arasındaki Echelle Boğazı’nda gerçekleştirilen yasa dışı eylemde, grup üyesi yaklaşık yüz kişi, sınırı sembolik tel örgüyle kapatmıştı. “Alplerde Avrupa’yı Savunmak” adı verilen eyleme Almanya, İtalya, Avusturya ve Danimarka’dan gelen göstericiler de katılmıştı.

Kimlikçi Nesil Hareketi

Generation Identitaire, Avrupa’da yabancı karşıtı eylemleriyle biliniyor. Grup üyeleri 2013’te sadece “Fransız kökenli” evsizlerin yararlanacağı yardım kampanyası düzenlemiş, 2016’da da Montpellier kentindeki sığınmacı merkezinin girişine duvar örmüştü. Grup, sığınmacı karşıtı faaliyetini kiraladıkları bir gemi ile Akdeniz’e taşımış ve “Avrupa’yı Savun” sloganıyla Akdeniz’i geçmeye çalışan sığınmacıları kurtarmak için çaba harcayan sivil toplum kuruluşlarını engellemeye çalışmıştı. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler