"Başörtüsü"

Müslüman Kadının İş Başvurusu Başörtüsü Nedeniyle Reddedildi

Almanya'nın Offenbach şehrinde yaşayan Müslüman bir kadın, iş başvurusunda bulunduğu Offenbach Entegrasyon Ofisi tarafından başörtüsü nedeniyle reddedildi.

@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya‘nın Hessen eyaletine bağlı, Rhein Main bölgesinde bulunan Offenbach şehrinde yaşayan Müslüman bir kadın, iş başvurusunda bulunduğu Offenbach Entegrasyon Ofisi tarafından, başörtüsü nedeniyle reddedildi. Eski Ayrımcılıkla Mücadele Görevlisi Wilfried Jungbluth, genç kadının, 2017 yılında İstihdamı Teşvik, İstatistik ve Entegrasyon Ofisi’ne 8. Sınıftan 10. Sınıfa kadar öğrencilerin mesleğe girişi konusunda öğrencileri desteklemek amacıyla onursal çalışan olmak üzere başvuruda bulunduğunu belirtti.  Jungbluth, genç kadından işte çalışabilmesinin koşulu olarak başörtüsünü çıkarması gerektiğinin talep edildiğini belirtti. İddiaya göre ret sebebinin yasal olmaması sebebiyle ofis müdürü yazılı bir ret bildirimde bulunmadı.

Offenbach Belediye Başkanı Felix Schwenke’ye Denetleme Şikayeti

Wilfried Jungbluth, başörtülü kadının iş başvurusunun reddedilmesiyle ilgili Offenbach Belediye Başkanı Felix Schwenke’ye yönelik bir denetleme şikâyetinde bulundu. Darmstadt Valiliği Sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre şikâyet, Kamu Denetçiliği Kurumu’na ulaştı. Açıklamada şikâyetin kurum tarafından incelendiği ve Offenbach Belediye Başkanı Schwenke’den konuyla ilgili bir açıklama talep edildiği belirtildi.

“Belediye’de Genel Bir Başörtüsü Yasağı Hukuka Aykırıdır”

Jungbluth, konuyla ilgili “Belediye’de genel bir başörtüsü yasağı hukuka aykırıdır” derken, Schwenke’yi olaya seyirci kalmakla suçladı. Offenbach Belediyesi Sözcüsü ise genel bir başörtüsü yasağının söz konusu olmadığını ifade ederken, iş görüşmesinde tam olarak nasıl bir konuşmanın gerçekleştirdiğini söyleyemeyeceğini ifade etti ve görüşmenin detaylarının ancak gelecek hafta açıklanabileceğini belirtti.  (bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Sultan Bayezit
    2019-09-15 03:06:58

    Hiç kimse dini inançları sebebiyle dışlanmayı, ayrışmayı, işsiz kalmayı hâk etmez... Bunun en güzel örneği zaten Islam da mevcut hiç kimse dini,ırkı, rengi ne olursa olsun insandır... Bizim dinimizde zorlama yoktur. Kolaylaştırırsanız herşey kolaylaşacak güzelleşecek , zorlaştırırsanız herşey zor ve yaşanmaz hâle gelir...Herşeyden önemli olan Insan olunması, ahlâkın güzel olması esas alınmalıdır.

Son Yüklenenler