'İslamofobik Saldırı'

Almanya’da Başörtülü Kadına Çirkin Saldırı: Başından Aşağı Alkol Döktü

Almanya’nın başkenti Berlin'de çocuklarıyla birlikte metroya binmek isteyen başörtülü bir kadın ırkçı saldırıya uğradı. Saldırgan başörtülü kadına hakaret edip başından aşağı alkol döktü.

@Shutterstock değişiklikler Perspektif

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Hellersdorf Metro İstasyonu’nda meydana gelen olayda ırkçı bir saldırgan, başörtülü kadına hakaret edip başından aşağı alkol döktü. Berlin polisinden yapılan açıklamada, 29 yaşındaki kadının daha önce de iki çocuğuyla yolda yürürken yine aynı saldırgan tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldığı kaydedildi. Bunun üzerine ise Müslüman kadının saldırgana dava açtığı duyuruldu.

Saldırı Nasıl Gerçekleşti?

Polisin yaptığı ilk incelemelere göre 35 yaşındaki saldırgan, çocuklarıyla birlikte metroya binmek isteyen kadının üzerine yürüyerek hakaretlerde bulundu. Bunun akabinde ise elinde bulunan şişedeki alkolü kadının başından aşağıya doğru döktüğü kaydedildi. Olay yerinde bulunan güvenliğin müdahil olmasıyla birlikte ırkçı saldırganın tutuklandığı ifade edildi.

Almanya’da Geçtiğimiz Yıl 910 Saldırı Gerçekleşti

Almanya’da geçtiğimiz yıl Müslümanlara ve camilere yönelik 910 saldırı gerçekleştirildi. Bu, 2017 yılına kıyasla (1075 saldırı) daha az gibi görünse de, yaralananların sayısında ise artış (32’den 54’e) söz konusu.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler