"Almanya"

Almanya’nın Hessen Eyaletinde 5 Polis Görevden İhraç Edildi

Almanya'da 40 polis hakkında aşırı sağ motifli suçlarla ilişkileri oldukları gerekçesiyle soruşturma açıldı. 5 polisin ise görevden alındığı duyuruldu.

@ / Shutterstock.com

Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde 40 polis hakkında aşırı sağ motifli suçlarla ilişkileri olabileceği iddiasıyla son beş yıllık dönemi kapsayan soruşturma açıldı. Frankfurt Savcılığı Sözcüsü’nün açıklamasına göre, polislere yönelik iddialar arasında tehdit, anayasal düzene aykırı örgütlerin kısaltmasını kullanma ve isyana teşvik etme yer alıyor.

Son beş yılı kapsayan soruşturmayla alakalı Der Spiegel dergisine konuşan Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth (CDU) soruşturmanın büyük bir kısmının internet üzerinden sohbet gruplarında paylaşılan aşırı sağ motifli sözler ve fotoğraflarla alâkalı olduğunu ifade etti. 10’dan fazla soruşturmanın askıya alındığını sözlerine ekleyen Bakan Beuth, 5 polisin görevden alındığını açıkladı. Ayrıca Beuth, diğer iddialarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini ve her bir polisle alâkalı şüphenin yetkili kişilerce incelendiğini vurguladı.

Avukat Seda Başay-Yıldız’a Tehdit Mektupları Gönderilmişti

Bu anlamda en bilinen olay avukat Seda Başay-Yıldız’a ulaşan tehdit mektupları oldu. Başay-Yıldız’ın ihbarları sonucunda yapılan araştırmalarda, NSU 2.0 imzalı aşırı sağ motifli tehdit mektuplarının faks yoluyla polisler tarafından iletildiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca Ağustos 2018 tarihinde Türk kökenli avukatın yerleşim yerine ulaşan fakstan sadece bir gün önce Frankfurt birinci bölge karakolunda bulunan bir bilgisayardan Başay-Yıldız’ın adresinin sorgulandığı belirlenmişti. Başay-Yıldız’a daha sonrasında da tehdit mektupları ulaşmaya devam etmişti. 

Enver Şimşek’in Ailesinin Avukatlığını Yapmıştı

Seda Başay Yıldız, Almanya‘da 2000-2007 yıllarında 8’i Türk 10 kişiyi öldüren, bombalı saldırılar düzenleyen ve banka soygunlarını gerçekleştiren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında, 2000 yılında öldürülen Enver Şimşek’in ailesinin avukatlığını yapmıştı.(ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler