'İslamofobi'

Almanya’da Başörtülü Kıza Irkçı Saldırı: Hastaneye Kaldırıldı

Almanya’nın Schwerin şehrinde 13 yaşında başörtülü bir kız çocuğu ırkçı saldırıya maruz kaldı. Saldırıda yaralanan mağdur kız hastaneye kaldırıldı.

Almanya’nın kuzeyindeki Schwerin şehrinde 13 yaşında başörtülü bir kız çocuğu sokak ortasında ırkçı saldırıya uğradı.

Schwerin polisinden yapılan açıklamaya göre çarşamba günü sabah saatlerinde meydana gelen olayda, başörtülü kız çocuğu sokak ortasında henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin saldırısına maruz kaldı. Saldırgan olay yerinden kaçarken, yaralanan küçük kızın ise hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. 

Bu Ay Başında da Berlin’de Yaşanmıştı

Öte yandan İki hafta önce de Almanya’nın başkenti Berlin’de benzer bir saldırı meydana gelmişti. Metroda meydana gelen olayda, kimliği belirlenemeyen bi kadın 18 yaşındaki başörtülü bir genç kıza önce hakaret etmiş, sonra ise yüzüne sıvı bir madde sıkarak olay yerinden kaçmıştı. 

Faillerin Büyük Çoğunluğu Aşırı Sağcı

Almanya’da geçtiğimiz yıl Müslümanlara ve camilere yönelik tam 813 saldırı gerçekleştirildi. Resmî makamlar bu saldırıların neredeyse hepsinde faillerin aşırı sağcı olduğunu tahmin ediyor. Bu İslam karşıtı saldırılar arasında tahrik, tehdit mektupları, hakaretler ve mal tahribatları yer alıyor. (bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler