'Hollanda'

Hollandalı Profesör Barış Pınarı Harekatı Nedeniyle Türk Öğrenciyi Reddetti

Hollandalı profesör, Amsterdam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'ne, yaz dönemi için staj başvurusunda bulunan bir Türk öğrencinin başvurusunu "Türkiye Kürdistan'ı işgal etti, seni kabul edemem" diyerek reddetti.

Amsterdam Üniversitesi @Shutterstock değişiklikler Perspektif

Hollanda’da Amsterdam Üniversitesi (UvA) Bakteriyel Hücre Biyolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanneke den Blaauwen’in, Türkiye’nin Suriye’de sürdürdüğü Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle, staj başvurusu yapan bir Türk öğrenciyi reddettiği ortaya çıktı.

“Sizi Kabul Edemem!”

Bir sosyal medya kullanıcısının ortaya çıkardığı olaya göre, Amsterdam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ne yaz dönemi için staj başvurusunda bulunan bir Türk öğrenci, Prof. Dr. Blaauwen tarafından “Türkiye Kürdistan’ı işgal etti, seni kabul edemem” ifadeleriyle reddedildi. Prof. Dr. Tanneke den Blaauwen mesajında, “Türkiye’nin Kürdistan işgalinin mağduru olduğunuz için üzgünüm. Ancak bu konu nedeniyle Türkiye’den gelen hiçbir öğrenciyi kabul edemem.” diye yazdı.

Üniversite Özür Diledi

Amsterdam Üniversitesi yönetimi de, konu ile ilgili Twitter’dan yaptıkları açıklamada, adı geçen profesörün davranışının kabul edilemez olduğunu belirterek özür diledi. Yapılan açıklamada, “UvA kapsayıcı ve çeşitli bir üniversitedir. Kökeni veya politik motivasyonu asla kimseyi reddetmek için bir sebep olmamalıdır. Bu nedenle konuyu ciddiye alıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler